Seiret etter tidlig rykk

Petter Eliassen kopierte fjorårets triumf i Bæskadesrennet.

I ENSOM MAJESTET: Som i fjor var det råskinnet Petter Eliassen som krysset mållinja først i konkurranseklassen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

I nydelig solskinn og flotte skiforhold ble den 51. utgaven av Bæskadesrennet gjennomført på søndag. Ikke uventet var det kongen av langløp, Petter Eliassen, som stakk av med seieren i konkurranseklassen. Han brukte cirka en time på det 28 kilometer lange rennet fra Suolovuopmi til Gargia. Audun Erikstad kom i mål som nummer to, mens Eirik Solvang tok tredjeplassen. 45 løpere stilte med startnummer på brystet. Totalt 360 ivrige mosjonister deltok i turklassen.

– Jeg gikk knallhardt til i den første bakken, og der fikk jeg en god luke til resten. Da var det bare å holde et kontrollert tempo til mål. Det var en fantastisk fin tur, sa en smilende Petter Eliassen til A-sporten etter rennet.

GODT HUMØR: Alta IF-jentene som valgte å gå i turklassen leverte varene i målområdet.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Han ble ikke værende lenge i Gargia. Kort tid senere hoppet han på skiene igjen og gikk den nesten tre mil lange løypa tilbake til Suolovuopmi. For en løper som er vant til å stake seg gjennom renn på 80-90 kilometer er turen over Bæskades i korteste laget.

– Man må jo utnytte dager som dette til fulle. Det blir nok av treningsøkter i gråvær og vind i løpet av en sesong, fastslo den sympatiske trønderen, som sier seg veldig godt fornøyd med årets sesong. Han vant som kjent Ski Classics sammenlagt for andre året på rad.

KOS I SOLVEGGEN: Bæskadesrenn-veteranene så ut til å stortives i det nydelige været.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det har vært en kjempefin sesong. Jeg vant ikke de største rennene i år, men tre førsteplasser og jevnt gode prestasjoner gjennom hele sesongen sørget for nok en sammenlagttriumf. Det er mange som satser på langløp nå, og nivået blir høyere for hvert år som går. Det er ikke bare å møte opp og hente hjem pokalen. Det ligger mye arbeid bak, understreket Eliassen før han gjorde seg klar til dagens andre treningsøkt.

HALVVEIS: Flere løpere, blant annet denne gjengen, valgte å gå tilbake til Suolovuopmi kort tid etter målgang i Gargia.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Les mer om denne fantastiske utgaven av Bæskadesrennet i mandagens papir- og E-avis.