– Tilskuddet har «smeltet» bort

Mildværet gir ekstraregning på flere hundre tusen.

TIME PÅ TIME Ståle Kjellmann og hans hjelpere har brukt hele den siste uka på å klargjøre banen til helgas EM og VM på Kvenvikmoen.  Foto: Magne Ek

sport

Alta SSF har fått tilkjørt 600 lastebillass med snø til banen på Kvenvikmoen foran VM og EM som kjøres lørdag. Slikt koster penger.

Per Espen Kjellmann sier at tilskuddet på 300.000 kroner de fikk fra kommunen berger arrangementet.

– Store deler av tilskuddet har nok mildværet «smeltet» bort, men uten støtte fra kommunen ville dette gått dårlig. Så vi er veldig glade for at politikerne ville støtte arrangementet, sier han.

Også fylkeskommunen støtter klubben med 50.000 kroner.

Banesjef Ståle Kjellmann sier ekstraregningen kan ende på flere hundre tusen kroner.

– Vi har hatt fire lastebiler og tre hjullastere i drift torsdag, fredag, mandag, tirsdag og onsdag. Kostnaden på dette ville nok i utgangspunktet overstige 200.000 og kanskje nærme seg 300.000, men nå har både Lastebilsentralen, Tormod Kristensen AS og Eriksen maskin  sagt at de skal være snille når de fakturerer. Så hva vi faktsisk ender opp med vet jeg ikke, sa banesjefen i går.

Ikke bekymret

All snøen som falt tidligere i vinter gjorde at banesjefen aldri har vært bekymret.

– Å avlyse har ikke vært i våre tanker. Vi visste at det var snø tilgjengelig så det hele handlet kun om hvor mye jobb vi måtte legge i det. Men selvfølgelig er det kjedelig at klubben må bruke mye penger på å få banen kjørbar, sa Kjellmann og la til:

– Jeg hadde også et håp om at kuldegradene i hvert fall skulle ta over de siste dagene. Vi har en god såle, men fortsetter det slik vil banen bli bløt og etter hvert hullete, sa Ståle Kjellmann i går.

Nattens snøfall er av det våte slaget, men VM-arrangørene var helt sikkert ikke misfornøyde da de tittet ut soveromsvinduet i morges.

Snøen de har kjørt til banen den siste uka fant de på golfbanen, skytebanene og på Bjørn Kjellmanns jorde, ikke langt unna crossbanen.

– Vi er veldig glade for at vi slapp å hente snø fra Alta. Det ville i så fall gjort dette mye dyrere, sa banesjefen.

– Imponerende jobb

Martin Moland, trolig Altas største medaljehåp i EM-klassen, fikk sammen med Malene Trosten Andersen og Kato Kjellmann (som er etteranmeldt til EM) teste banen en liten time i går kveld mens banemannskapet tok en pause.

– Med tanke på hvor mye snø som er smeltet bort så er det ingen tvil om at banemannskapet har gjort en imponerende jobb. Enkelte steder på banen er det faktisk mer snø nå enn det var tidligere i vinter, sier Moland etter treningen.

Klubben setter opp tribuner på øversiden av klubbhuset på Kvenvikmoen og håper altaværingene stiller mannsterke opp både på crossløpet lørdag og på FSX-showet som kjøres i Alta sentrum i morgen.