Torsdag starter NM i langrenn del 2 på Beitostølen, og da er det teamsprint som står på programmet. Tverrelvdalen idrettslag stiller med lag denne gangen, og det er landslagsstjernen Finn Hågen Krogh og den lokale kraftpluggen Daniel Strand som skal forsvare TILs ære i norgesmesterskapet.

– Vi er vel ikke akkurat favoritter. Finn Hågen har ikke fått trent noe i påska på grunn av sykdom, og jeg finnes jo ikke rask. Men det blir spennende å konkurrere mot noen av verdens beste skiløpere, sier Daniel Strand til A-sporten.

Mens Krogh allerede er på plass i NM-løypene, reiser Strand, Arild Krogh og Terje Opgård til Beitostølen i ettermiddag.

– Vi har jo snakket om dette en stund, men det var ikke så mye som tydet på at det ville bli noen teamsprint på meg da Finn Hågen ble syk. Han friskmeldte seg imidlertid på en fotballtrening nylig, og da var det bare å gjøre seg klar. Jeg skulle uansett nedover for å gå lørdagens femmil og følge våre beste juniorløpere som deltar i norgescupfinalen. Nå blir det tre renn i stedet for ett. Det er bare moro, for jeg tror formen er bra, kommenterer Strand.

Duoen fra Dalen får ingen enkel oppgave på torsdag. Petter Northug deltar nemlig i lagsprinten sammen med mellomstebror Tomas. De to er påmeldt for Strindheims førstelag, mens lillebror Even og Lars Ove Aunli er satt opp på Strindheims andrelag. Petter og Tomas Northug er regjerende mestere på distansen. I 2014 tok de bronse.

Martin Johnsrud Sundby deltar i lagsprinten sammen med Andrew Musgrave for Røa. Sundby skal også gå femmila lørdag. Kometen Emil Iversen skal gå lagsprint sammen med Thomas Albertsen Dahlen for Vardens førstelag. Øvrige landslagsløpere som er påmeldt i lagsprint er Niklas Dyrhaug (Tydal), Didrik Tønseth (Byåsen), Sjur Røthe (Voss), Eirik Brandsdal (Kjelsås), Pål Golberg (Gol) og Anders Gløersen (Rustad).

– Det blir stort å delta i NM med et så imponerende startfelt. Det er vel første gangen NM del 2 vises på NRK, så det er et mer attraktivt arrangement enn tidligere. For meg er det nok femmila som passer best. Nå er det individuell start, noe som jeg liker veldig godt. Fellesstart er håpløst når man starter langt bak i feltet, avslutter Strand.