Han har ledet BULs håndballdamer til seriegull og opprykkskvalifisering i to sesonger på rad. Begge gangene røk Slettli & co i kvaliken. Men da ble det i hvert fall satset skikkelig i klubben, og hovedtreneren hadde oppriktig tro på at laget kunne rykke opp i allnorsk 2. divisjon. Det har han ikke nå lenger.

– Vi må nok bare innse at det blir for tøft å rykke opp, i hvert fall med det laget jeg har til rådighet kommende sesong. Det er mange unge, talentfulle spillere i troppen. Men vi har mistet noen av de som dro lasset i fjor, og det er ikke fair å legge like mye press på ungjentene. De skal få spille kamper og utvikle seg uten at vi fokuserer så altfor mye på resultatene. Men når det er sagt bør vi kunne kjempe om en topplassering. Det er mye kvalitet i denne troppen, sier Vebjørn Slettli.

Varsler økte treningsmengder

Han legger ikke skjul på at det er tøft å være dametrener i Alta. Hvert eneste år mister de flere spillere enn de får inn, noe som gjør det nærmest umulig å sette seg mål om spill på et høyere nivå.

– Vi har klart å holde på en god del av spillerne de siste par sesongene, men i år er det vanskeligere. Mange reiser bort for å studere, og det er lett å forstå det valget. Man må gjerne bort for å kunne realisere drømmene sine, og det gjelder spesielt jentene. Det gjør det selvfølgelig vanskelig å få stabilisert et godt lag, forteller Slettli.

Han har likevel spillere tilgjengelig som gjør en meget solid treningsjobb både sommer og vinter.

– Det er noen spillere som trener veldig godt året rundt, og det viser seg når sesongen starter. Vi ønsker å overføre den gode treningskulturen til hele gruppa. Med sprengt hallkapasitet betyr det at vi muligens innfører en morgentrening i uka i tillegg til tre-fire halløkter. Selv om vi ikke lenger har en uttalt målsetting om opprykk ønsker vi å utvikle oss så mye vi kan, og det kan gi resultater på sikt. De aller fleste av disse jentene skal også spille Lerøy-kvalik i høst, og kommer man med der vil de få en meget bra kamparena i tillegg til seriespill i 3. divisjon, avslutter han.