– Han døde bare så altfor tidlig, men det er ofte slik at de sterkeste lysene er de som brenner raskest. Jeg vil huske Jens som den åpne og tydelige mentoren han var for meg i alle mine fotballjobber, sier den tidligere damelandslagstreneren og daglig leder for Finnmark fotballkrets Roger Finjord.

– Et brennende fotballhjerte

Han nevner engasjementet til Jens i fotballkretsen og i Alta IF, og sier det var en trygghet å alltid ha Jens der.

– Han var åpen, ærlig og hadde et brennende fotballhjerte. Han var stolt av Finnmark og av alle miljøene som deltok i fotballfamilien. Han var opptatt av de små miljøene med sin bakgrunn fra Kvalsund og han var opptatt av at vi alle skulle være stolte over hva vi fikk til i Finnmark.

– Slik jeg tenker tilbake nå så var det alltid utrolig godt å ha Jens å snakke med og jeg har han så absolutt på topplista over gode ledere, en person som gjorde inntrykk og som betydde mye for meg, sier Finjord.

TRIST: Roger Finjord i fotballkretsen føler med familien som har mistet en bauta av et menneske. Foto: Karl Eirik Steffensen

Åpen om sykdommen

Han sier Jens var åpen på sin sykdomssituasjon og kom flere ganger innom kretsen, selv etter at han ble syk.

– Vi har kjent på sorgen allerede og føler veldig med familien som har mistet en som gledet seg til å ha rund dag og til å bli bestefar. Vi forstår at familien har det tungt - og tenk han døde på siste dag av årets Altaturnering.

– En bauta, en fotballmann, en Alta-IF-mann og en mann for kretsen har nå gått bort, og dette var bare altfor tidlig, sier Finjord som er glad for at Jens var en leder som var god til å gi plass til alle rundt seg.

Minnes kompisen

Tor Sara er en av flere i en kompisgjeng som har møttes hver fredag til lunsj siden 1992.

– Vi har vært kompiser siden 1980 og jeg kan skrive under på at det alltid har vært morsomt å være sammen med Jens. Først går mine tanker til hans nærmeste. Det er mange som vil savne Jens, for han hadde et enormt nettverk og var utrolig viktig for den store fotballfamilien, sier Tor Sara.

SAVN: Tor Sara sier Jens Nilsen vil bli savnet i kompisgjengen når de samles til sin ukentlige fredagslunsj. Foto: Tom Skoglund

Viktig bidragsyter

Han slår fast at Jens Nilsen har gjort en kjempejobb for Alta IF.

– Han har vært blant de viktigste bidragsyterne for å gjøre Alta IF til en profesjonell klubb - og mye av utviklingen de siste årene skyldes Jens sitt bidrag, for han var dyktig på nettopp å være realistisk og han var flink og god med folk. Han bidro til å skape fellesskap og framdrift, og det han gjorde var alltid med et glimt i øyet. Kort sagt var det morsomt å være sammen med Jens så han vil bli savnet i kompisgjengen, ingen tvil om det, sier Sara.