Allerede i april ble Nordlys Auksjon AS stiftet, med Maria Thomassen som eier og styreleder i selskapet. Men det er «gubben», Daniel Thomassen, som skal stå for drifta i det relativt nyopprettede selskapet.

– Kona er motoren bak ideen. Bilsalg var en hobby for meg, ved siden av jobben som rørlegger. Jeg solgte vel to-tre biler i året, og hadde stor glede i å få gode tilbakemeldinger fra kjøperne. Det ble som å spille lotto og vinne hver gang, forklarer Thomassen, og fortsetter:

– Dette så Maria, og da jeg sa jeg ikke hadde lyst til å jobbe mer som rørlegger var det hun som kom på hvordan jeg kunne gjøre noe seriøst ut av dette. Vi fant fort ut at det å drive med tradisjonelt bruktbilsalg ville blitt svært vanskelig, og da var det hun som foreslo å gjøre sånn som sørpå – lage en bilauksjon i stedet, forklarer Daniel.

Auksjonene i gang

Nylig kunne duoen ferdigstille arbeidet med lokalene de leier, i Skansen-bygget, og sette i gang med auksjonering av sine første fem biler via selskapets nettside. 6. august var åpningsdatoen, skriver iFinnmark.

– Kona var hjernen bak ideen og har støttet meg hele veien. Vi har ikke fått noen finansieringshjelp, heldigvis har vi fått hjelp fra Morten Ek, som leier oss lokalene på Skansen. Han har vist stor forståelse for at vi nettopp har åpnet, og har gitt oss en god avtale, sier Daniel.

Satset alt

Det den vesle familien har av oppsparte midler er gått til oppussing av lokalet samt til å lage nettside.

– Jeg har satset alt på dette, sier Thomassen.

– Hvor mange salg må dere ha for å gå break even, og hvor mange salg tror dere det er mulig å få i løpet av et normalt driftsår?

– Jeg har ikke konkrete tall foran meg. Jo flere salg, jo bedre, sier Thomassen lattermildt.

Unik i fylket

Nordlys Auksjon AS er foreløpig alene på markedet i Finnmark. Nærmeste auksjonssted er i Tromsø, ifølge iFinnmark.

– Vi ønsker å favne om hele Finnmark, sier Thomassen.

Han håper også bilforhandlerne kan se verdien av å benytte seg av tilbudet:

– En ting er at kundene, private som bedrifter, kan prøve å kjøpe eller selge via oss, det kan være både inn- og utpris blir bedre enn hva tilfellet ville vært hos forhandler. Men et annet element er at bilforhandlerne kan benytte seg av tilbudet. Biler de ikke ønsker å selge selv, biler som har blitt stående en stund – eller uansett hva, vi kan alltids prøve å få solgt disse gjennom oss, frister Thomassen.

KOM PÅ IDEEN: Maria Thomassen så den glødende interessen Daniel hadde for biler, og foreslo å opprette et auksjonsselskap. Foto: Privat