Berg forteller at han nylig ble ringt opp av en barndomsvenn han ikke har hatt kontakt med på mange, mange år. Barndomsvennen skal ha blitt ringt opp, ifølge Berg, for finne skjeletter i skapet.

– Akkurat det samme skjedde i 2011, så det er tydelig at det snart er valgkamp igjen. Politiske motstandere ringer nå altså rundt for å finne ut om jeg har gjort noe galt i løpet av mitt liv.

– Finnes det noen som ikke har gjort noe galt, så må de gjerne stå frem. Men at noen prøver å grave opp 30 år gammel skit er helt utrolig, sier berg.

Skitkasting i politikken

På sin Facebook-profil presiserer Berg at en av samtalene handlet om en scooterkrasj på fjellet da han var i tenårene. Det er å miste fokus på hva som er viktig med politikken, mener han.

– Det er ikke til å stikke under stol at det har blitt mer skitkasting enn politikk og fokus på det man ønsker å gjøre for samfunnet. Vinner man altså ikke på en redelig måte, så ja. Da finner man andre metoder og samler «skitpakker» man kan ha i bakhånd. Det er rett og slett råttent, sier Berg.

Selv mener han at han har intet å frykte.

– Jeg har sittet som varaordfører i fire år og statssekretær i to år. Skulle jeg ha gjort noe forferdelig, så hadde jeg ikke kunne hatt noen av disse posisjonene. Jeg vil derfor bare oppfordre alle til å drive en redelig valgkamp og fortelle hva man vil. Ikke gå etter skit på enkeltmennesker – uavhengig av parti, avslutter han med.