Tradisjonen tro inviterte ordføreren i Alta til døgn i Altaelva. I år hadde Monica Nielsen gleden av å invitere en meget spesiell gjest.

– Bjørn Wirkola har gjennom en lang og allsidig karriere satt alta på kartet på en positiv måte. Vi er stolte av ham og valgte å hedre han på denne måten på hans 75-årsdag. Mange har fulgt han, og selv de som vokser opp i dag vet hvem han er. Hver gang vi hører uttrykket «hoppe etter Wirkola» blir vi trolig stolte, sier Nielsen til Altaposten.

– Invitasjonen fikk jeg for en stund siden, så det var ikke en overraskelse nei. Men det gjør det ikke noe mindre hyggelig. Mange tusen takk til Alta kommune og til ordføreren for en flott middag og ikke minst døgn i elva, sier Wirkola til Altaposten fra elvekanten.

Hoppkongens døgn avsluttes klokken 12 i dag, lørdag. Men han har det ikke travelt og slår gjerne av en prat.

Vanskelige forhold

Alta laksefiskeri interessentskap (ALI) har slitt med lav vannstand i elva. Over 30 grader i lufta de siste dagene har heller ikke vært så gunstig, mener Wirkola. Det gir høy temperatur i vannet.

– Heldigvis slo det om. Det resulterte i noen små laks og en på nesten 7 kilo.

Men det var ikke nok til å slå rekorden.

– Nei, det er en laks på 13,5 kilo, smiler Wirkola.

Flere gaver

Alta IF var også invitert på middagen på Stengelsen. Laila Davidsen hadde derfor med seg en helt unik gave.

– Koppen Wirkola fikk er inngravert med navn og logoen til Alta IF. Den tror jeg han satte veldig stor pris på og hadde planer om å innvie den samme kvelden, sier Davidsen.

FLOTT GAVE: Leder i Alta IF, Laila Davidsen, var også på plass og overbrakte en kopp med inngravert navn. Foto: PRIVAT

– Blir det mange turer på deg til gamle trakter, spør vi Wirkola.

– Jeg har fortsatt noen søsken som bor her oppe, så jeg forsøker å reise opp en gang i året. Derfor var det hyggelig med middag og alt i går. Takk igjen, avslutter han med.