Som Altaposten meldte onsdag er Runa Lillegård (17) blitt tatt opp på J19-landslaget for å kjempe om EM-medaljer i Sveits. 17-åringen har sammen med tidligere klubbvennine i BUL, Eline Hegg, vært faste navn på J17-landslaget. Alta-jenta er utrolig stolt av å være en av trener Nils Lexerøds utvalgte til å representere Norge i J19-EM.

– Det er en stor tillitserklæring å bli tatt opp på landslaget med de som er to år eldre. Det at jeg blir foretrukket over andre som er født i 99- eller 00-årgangen viser at de har mye tillit til meg. Det er godt å få bekreftelse på at de tingene man gjør i klubbhverdagen er riktig, sier en fornøyd Lillegård.

Sterk åpningskamp

Første kamp mot regjerende mester Spania endte med en veldig sterk 2-0 seirer for J19-jentene uten altaværingen på banen. Begge målene ble scoret av Piteå-spilleren Andrea Norheim.

- Å vinne kamper som dette er noe av det beste man kan være med på og det så vi også av jubelscenene etter kampen. Vi visste at vi kunne vinne og vi hadde tro på den planen vi hadde lagt. Når spillerne gjennomfører på den måten de gjør i dag er det mulig å slå nasjoner som Spania, sa landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no etter kampen.

– Det var sykt kult å slå de regjerende mesterne. Vi viste at vi kan prestere når det gjelder. Dette gir oss et veldig bra utgangpunkt til å gå videre. Det var en jevn kamp og kampbilde kunne fort blitt annerledes. Men vi forberedte oss godt før kamp og det ble avgjørende, sa Lillegård til A-sporten torsdag.

Lyn-spilleren satt hele kampen på benken grunnet innfluensa. På lørdag venter fjorårsfinalisten Frankrike, da håper hun å være tilbake for fullt.

Drømmer om medalje

Hun forteller at jentene har satt seg noen hårete mål for mesterskapet.

– Målet er helt klart å ta medalje. Vi skal være best forberedt til kampene. Etter seieren mot Spania har vi gode muligheter for å avansere fra gruppa.

Landslagstreneren er fornøyd med åpningen av mesterskapet.

– Vi har fått en veldig god start på mesterskapet og har et godt utgangspunkt for det som skal skje videre. Dette er også viktig for spillerne mentalt sett. De ser at vi kan lykkes med vår plan og vår måte å spille på. Den troa det bringer inn i gruppa er veldig viktig. uttalte Lexerød til Fotball.no.

Trives i hovedstaden

I fjor sommer meldte 17-åringen overgang fra BUL til Lyns fotballdamer. Med det skiftet hun ut vante og trygge omgivelser i hjembyen til fordel for storbylivet i Oslo. Alta-jenta sier at hun har kommet seg godt til rette i hovedstaden.

– Det går greit spillemessig. De siste kampene har vært bra, og jeg har hatt en god formstigning den siste måneden. Men vi har sløst litt med poengene gjennom sesongen, vi må bli bedre på å stå ut løpet i alle kampene.

Savner du å bo i Alta?

– Det er veldig annerledes å bo i en stor by i forhold til Alta. Jeg liker at alt er mer lokalt og at alle kjenner alle. Men jeg trives veldig bra og føler at jeg har kommet godt inn i miljøet nå og funnet meg til rette.

Lillegård forteller at hun prøver å komme på besøk hjem til Alta når det lar seg gjøre, men i sommer har hun kun vært to dager hjemme på grunn av EM.