Et følge av tyskregistrerte biler fikk ufrivillig stans da den ene bilen veltet i Gargialia i går, etter en ekspedisjon over Bæskades i varmen onsdag ettermiddag.

Bjørn Steinar Lampe var blant dem som måtte vente på "bilbergingen" laget  en video, der føreren av en Jeep får hjelp fra bilbergeren til å feste stropper i ramma på den veltede Opel Frontera'en og med et rolig drag får flippet bilen over på hjulene igjen.

THATS WHAT FRIENDS ARE FOR: Det var ikke mulig for redningsbilen å komme forbi, så her måtte man stroppe Fronteraen og flippe den på hjulene oppover lia. Foto: Bjørn Steinar Lampe

Bilbergeren slapp ikke forbi i svingen, så veien opp til parkeringen for turløypa til Canyon og videre over Bæskades ble stengt en god stund, som følge av at den ene bilen hadde tippet over på siden på grusveien.

En av kommentarene til uhellet går på at det er vaskebrett-humper i denne svingen. Trolig har føreren hatt for stor fart og dermed mistet kontrollen over bilen i denne svingen. Etter alt å dømme har følget i denne ekspedisjonen vært på tur ned til Gargia fjellstue, men altså har sentrifugalkraften blitt for heftig.

Ingen personer ble skadet i dette veltet. Som man se på bilen, nesten ikke skade på den heller.

– Det virket som om det gikk bra, sier Lampe, som måtte vente i Gargialia til veien ble åpnet.

Johan Heaika Hætta ved Alta bergingssenter fikk rapport om at det gikk bra.

– Det eneste jeg har hørt er at bilen lå på sida og at den kom seg på hjulene igjen, sier Hætta i en kommentar.