– Den som tar over franchisedriften etter mitt selskap er Ida Halvorsen, bosatt på Hamar, men opprinnelig fra Nordreisa. Selv er jeg ikke sikker på hva jeg skal begynne med når jeg trekker meg ut av Rema-driften, men jeg regner med at det vil dukke opp noe, sier Hanne Hætta Gaup til Altaposten.

Eier lokalene

Hun eier fortsatt lokalene hvor Rema 1000 holder til i Kautokeino –  og det skal hun fortsette med. Aksjeselskapet Hanne Hætta Gaup AS avslutter sitt franchise-forhold med Rema 1000 Norge, mens eiendomsselskapet Hanne & Bente eiendom AS, som Hanne driver sammen med søsteren Bente fortsatt skal leie ut butikklokalene til Rema 1000 Norge AS. Så inngår de igjen kontrakt med den nye franchisetakeren.

Altaposten har ikke fått tak i Ida Halvorsen som den nye driveren av Rema 1000 i Kautokeino heter.

Er ikke lei

Hun drev tidligere Rema 1000 i sju år, før hun fikk tre barn.

– Da var jeg ute av driften i åtte år – og nå har jeg bare drevet halvannet år, men har bestemt meg for å prioritere familien. Jeg er absolutt ikke lei av å drive Rema 1000, for det er rett og slett kjempemorsomt, men jeg har familie og med denne jobben er jeg mye borte, sier hun.

– Jeg skal gjerne innrømme at det også har blitt litt mer kjør, mindre marginer og høyere tempo, tilføyer Hanne.

Merker Extra

Rema 1000 hadde for bare få år siden betydelig større andel av dagligvarebransjen i Kautokeino, innrømmer Hanne Hætta Gaup. Det siste året har de merket pusten i nakken fra Coop Extra.

Regnskapet for butikkdriften ved Rema 1000 i Kautokeino viser en omsetning i 2017 på 31,2 millioner kroner og et pluss i regnskapene på 43.000 kroner. Selskapet har positiv egenkapital med 531.000 kroner bokført.

Utleieselskapet Hanne & Bente eiendom AS kunne notere seg for et driftsresultat på 460.000 kroner og årsresultat på 52.000 kroner. Finanskostnadene i selskapet var på 380.000 kroner.

– Det er et faktum at satsingen til Coop med ny Extra-butikk har tatt en del av vår omsetning og vi er vel nå omtrent like store. Kostnadene hos oss har økt og marginene har blitt mindre, men dette gjelder alle i denne bransjen, sier Hanne, og legger til:

– Jeg stresser ikke med å få meg ny jobb, for har man lyst, så ordner det seg, smiler hun.