Søndag ettermiddag offentliggjorde Alta IF at midtbanespiller Håvard Nome har blitt enig med moderklubben Alta IF om en kontrakt ut 2019. Han fikk fem minutter som innbytter da Raufoss slo Fram 4-1 borte på lørdag, og setter nå kursen hjem for å signere papirene. Overgangsvinduet i Norge er fremdeles stengt, så hans første mulighet for comeback i Alta IF-drakta er bortekampen mot Hønefoss lørdag 11. august.

– Det føles veldig bra å være tilbake i Alta IF. Jeg kjenner mange av spillerne på laget godt, så det blir fint å komme hjem til vante og kjente omgivelser. Den som ikke kjenner meg like godt er hovedtrener Bård Flovik. Jeg blir nødt til å vise meg frem fra min beste side på treningsfeltet i sommer slik at han får et godt inntrykk og bedre forståelse av hva jeg kan bidra med. Alta IF har prestert godt denne sesongen, så det er ikke bare å hente en plass i startelleveren. Jeg vet godt at jeg må kjempe hardt for å sjansen, og da handler det om å ta vare på de mulighetene man får, sier Håvard Nome til A-sporten.

Bytter topplag

Han reiser til Alta i morgen for å signere avtalen som gjør han til Alta IF-spiller så snart overgangsvinduet åpner 19. juli. Da går han fra én toppklubb i PostNord-ligaen avdeling 1 til en annen. Etter helgas kamper leder Raufoss serien med tre poengs margin til Fredrikstad på andreplass, mens Alta IF er på tredje – poenget bak FFK.

– Jeg og Alta IF ble enige før helga, men jeg ville gjøre unna min siste kamp i Raufoss-trøya før vi offentliggjorde noe. Jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger fra folk i Raufoss som synes det er synd at jeg forlater klubben, og det setter jeg pris på. De skjønner også godt hvorfor jeg har gjort dette valget. Å skulle kjempe med nettopp Raufoss om opprykk er selvsagt litt spesielt, men det er ikke noe jeg tenker så mye på. Jeg synes bare at det er artig at Alta IF har gjort det så bra i år og er i posisjon til å utfordre de andre topplagene i divisjonen om en plass i OBOS-ligaen neste år.

Sterk borteseier

Alta IF vartet opp med en sterk borteseier mot Moss lørdag kveld. William Arne Hanssen og Håvard Mannsverk sørget for tre poeng på Melløs stadion, noe som gjør at Bård Flovik & co holder følge med Raufoss og Fredrikstad. Alta IF møter Fredrikstad hjemme førstkommende helg.

– Jeg synes vi leverte en god kamp. Det er litt uvant for oss å spille på naturgress i 25 varmegrader, og vi møtte et meget bra lag. Men guttene taklet det på en utmerket måte. Vi hadde lagt en plan, og Williams scoring i første omgang var gunstig for gjennomføringen av den taktikken vi hadde lagt opp til. Vi produserte flere gode sjanser, og fikk også 2-0-målet som sikret seieren. Så det var veldig fortjent at vi tok alle tre poengene, sier Alta IF-trener Bård Flovik.

Alta IF måtte klare seg uten førstekeeper Daniel Rojas og goalgetter Vegard Braaten. Likevel holdt de nullen og scoret to ganger.

– Det gleder meg at spillerne som fikk sjansen i fraværet av Daniel og Vegard gjorde det så bra. Maris Eltermanis har gjort en strålende jobb de gangene han har spilt i år, og vi har fortsatt ikke tapt en kamp med han på banen. Han var solid også i går. Med Vegard ute måtte vi bygge opp laget litt annerledes, og det er godt å se at en spiller som William Arne Hanssen tar den omstillingen så lett. Han har spilt på midtbanen den siste tiden, men ble flyttet høyere opp mot Moss og leverte en strålende match med både scoring og målgivende pasning.

Tøffere konkurranse om plassene

I løpet av denne uka får han se nyervervelsen Håvard Nome i aksjon på treningsfeltet for første gang. Til høsten dukker også Christian Reginiussen opp, noe som gjør at kampen om en plass på Alta IFs midtbane spisser seg skikkelig til.

– Han spilte noen minutter som innbytter da vi møtte Raufoss tidligere i år, og det er det eneste jeg har sett av Håvard. Men referansene er gode, så jeg er glad for at han signerer for oss. Det er veldig positivt at en Alta-gutt som holder et høyt nivå kommer hjem. Han er hjertelig velkommen. Jeg gleder meg til å se han på trening og bli bedre kjent med han, sier Flovik.

– At vi får økt konkurranse på midtbanen er bare positivt. Det gir oss muligheter til å teste ut noen av spillerne i andre posisjoner, forteller Alta IF-bossen.