SAS’ morgenfly fra Oslo til Alta (SK 4544) som skulle tatt av fra Oslo lufthavn Gardermoen 07.55 kom seg aldri på vingene, fremgår det på Avinor sine hjemmesider.

Innstillingen rammet ikke bare reisende som skulle nordover, men også passasjerer som skulle i motsatt retning med avgangstid 10.20. For da Oslo-flyet aldri kom var det heller ingen maskiner her som kunne ta seg av flighten Alta-Oslo (SK 4543).

Manglet crew

Pressekontakt Anna Kansell i SAS forteller at crewet som skulle besørget flyvningen fra Oslo til Alta ikke var fulltallig.

– I går kveld så vi at vi fikk et crewbrist, og at vi derfor måtte innstille flyvningen. Jeg er litt usikker på hva som ligger bak, men når dette skjer er det gjerne snakk om sykdom, sier Kansell.

Til sammen ble 219 personer rammet, 84 ble stående fast i Oslo mens 135 skulle reist med formiddagsflyet fra Alta.

– Vi beklager veldig. Det er dypt beklagelig at passasjerene rammes, men slikt kan dessverre skje.

– Har dere ikke reservecrew som kan overta?

– Ja, det har vi. Men denne helga er blant de mest reiseintensive i året, ikke bare i Norge men i hele Europa. Vi må ha alle crew på jobb, og er utsatt for sykdom og andre uforutsette hendelser når vi har slike reiseintensive dager, sier pressekontakten.

Booket om til senere flyvninger

Flere av de 135 som skulle fra Alta til Oslo ble rammet ytterligere, ved at de gikk glipp av flights videre ut i verden. Altaposten ble blant annet tipset om at et fotballag som skulle til Barcelona ble rammet:

– Når uforutsette ting skjer, så gjør vi alltid det vi kan for å sikre at passasjerene kommer seg av gårde på senere avganger, enten med våre fly eller med våre samarbeidspartnere. Passasjerene skal være booket om nå, til andre flyvninger. Hva angår det nevnte fotballaget får jeg vite at de reiser til Oslo i kveld, før de reiser videre. Laget måtte splittes slik at noen reiser mandag og andre på tirsdag, med henholdsvis SAS og KLM. Dette er ikke optimalt, men det var slik vi klarte å løse det denne gangen.

– Er et ofte passasjerene deres rammes på denne måten?

– Nei, dette skjer ikke ofte, sier Kansell.