NAV Finnmark melder at 1.080 finnmarkinger (2,7 prosent av arbeidsstyrken) sto registrert som helt ledige arbeidssøkere. Det er 141 færre enn på samme tid i fjor.

– Dette er den laveste ledigheten for juni vi kan se i dagens statistikk, som går tilbake til 2003. I landet ligger ledigheten på 2,3 prosent, heter det i en melding på NAV Finnmarks nettsider.

Flest menn uten arbeid

Ledigheten i Finnmark går ned i alle aldersgrupper, med unntak av gruppen 60 år og oppover som har en økning på 10 prosent.

Blant menn er antallet helt ledige gått ned fra 826 i juni i fjor, til 708 ved utgangen av juni i år. 372 kvinner i Finnmark er registrert som helt ledige arbeidssøkere, mot 395 i juni i fjor.

Færrest ledige i Nesseby og Alta

Som grafikken over viser er det store kommunevise forskjeller på arbeidsledigheten. Prosentvis er det Hasvik (6,3), Vardø (5,3) og Kautokeino (5,0) som er verst stilt. Like over fylkesgrensa har også Kvænangen prosentvis mange arbeidsledige, 6,0 prosent av arbeidsstyrken er uten jobb, fremgår det av grafikken.

I motsatt ende av skalaen finner vi Nesseby, der kun fem personer er registrert som helt arbeidsledige, tilsvarende 1,2 prosent av arbeidsstyrken. Alta (191 personer, tilsvarende 1,8 prosent) følger deretter med Kvalsund (ni personer, tilsvarende 1,9) på tredjeplass.

Mange ledige stillinger

Yrkeskategorien der flest har registrert seg som ledige i Finnmark er industriarbeid (182 ledige) og bygg og anlegg (123 ledige). Begge gruppene har samtidig en nedgang i ledigheten sett i forhold til fjoråret, skriver NAV.

Til sammen finnes det mer enn nok ledige stillinger til å teoretisk sett gi jobb til nær halvparten av de arbeidsledige. Det er nemlig registrert 377 ledige stillinger i Finnmark i juni.

– Tilgangen til ledige stillinger i Finnmark har gått ned med 14 prosent per virkedag sammenlignet med juni i fjor, skriver NAV Finnmark.

Flest utlyste jobber finner vi innen helse, pleie og omsorgsyrker (83 jobber) og undervisning (57 jobber).