Natt til tirsdag fikk Åsmund Abrahamsen seg en opplevelse av de sjeldne i Altaelva.

Han sto i elva og tenkte at det var en opplevelse og en sensasjon i seg selv å få fiske alene i Jorra-sonen på denne siden av sankthans. Fisketuren skulle vise seg å ha mer å by på.

– Jeg ble oppmerksom på at det plasket bak meg, som laksefisker er man ganske var på slike lyder i

MØTEPLASSEN: Bildet er tatt under fjorårets laksefiske, da fikk Åsmund Abrahamsen fikk en laks på 14 kg. Og natt til tirsdag, på den samme plassen fikk han en elgoppleveølse av de sjeldne. Foto: Privat

elva. Jeg snudde meg rundt og der så jeg at ei elgku med to kalver holdt på å svømme rett på meg der jeg sto og fisket, sier laksefiskeren.

Spesielt

Han forklarer at elgkua ble skremt av noe da hun prøvde å komme seg inn på elvebredden, derfor slapp hun ikke ungene på land der.

–  Hun begynte å svømme tilbake mot den siden jeg var på. Jeg så at dette kom til å bli spesielt for de små kalvene klarte jo ikke å svømme rett over elva, så de dreiv mot meg der jeg sto og fisket med fluestanga i handa og snøret ute, forteller Abrahamsen.

Han innrømmer at han er fornøyd med at han hadde åndsnærværelse nok til å fiske mobilen opp av lomma og fange hendelsen på film. Denne gangen kan han bevise at han ikke drar en fiskehistorie.

19 timer etter at han lastet videoen opp på Facebook har den blitt sett over 53.000 ganger. Videoen ser ut til å begeiste flere enn Åsmund selv.

Kunne endt med ufrivillig svømmetur

– Hun kom rett mot meg med ungene, jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre for jeg ville ikke skremme henne tilbake, sier Abrahamsen.

For på den andre siden av elva der kalvene ble drevet mot, var det en steinforbygning og mye ras som har gått ut i elva.

– Jeg så at kalvene aldri ville klart å komme seg opp der, de hadde kommet til å drukne hvis jeg hadde skremt henne slik at hun prøvde å svømme tilbake igjen. Så jeg sto bare helt stille og filmet at hun kom svømmende med ungene. Hun var så nær meg at jeg kunne stukket henne med stanga, og kalvene svømte bare et par meter fra meg, sier Abrahamsen.

– Jeg sto helt stille og håpet at kalvene klarte å svømme foran meg. Jeg var et øyeblikk redd for at jeg skulle komme mellom kua og kalvene, da hadde jeg nok fått meg en omgang og svømmetur, flirer han.

Holdt pusten

Han beskriver hendelsen som sjelden kost for en laksefisker og et minne for livet:

– Jeg sto dønn stille, jeg tror ikke at jeg pustet før hun fikk føttene på grunn og hadde fått ungene med seg til land. Det var litt spennende, det må jeg si.

Men likevel hevder laksefiskeren at han har fått mer adrenalin av å få laks på kroken.

– Det var en lettelse da hun kom seg på land og hadde ungene med, og jeg så at det gikk bra med dem. Jo litt adrenalin det hadde jeg nok, det var jo en spesiell opplevelse, medgir han.