Etter en treg start for parkeringshuset, da mange ønsket selskapet solgt og ut av kommunens eierskap, kunne man unne seg en forsiktig jubel i fjor. 2016 ble det overskudd for første gang; 500.000 kroner, og på generalforsamlingen i mai kunne Komsa Parkering AS konstatere 813.000 i overskudd for 2017.

– Dette er absolutt gledelig. Vi har jobbet for at folk skal like å parkere her. Det viser det seg nå at de gjør, sier daglig leder Knut Krane.

En god drift

Han mener at måten de har driftet anlegget på, gjør sitt til at folk vil bruke det. Man har prøvd å holde en god standard, skiftet ut mye lys og fått ledlys overalt. De har også prøvd å holde støvnivået på et rimelig nivå

– Det er relativt liten prisforskjell i forhold til andre parkeringsplasser. Vi ønsker å holde det ryddig og rent, og at vaktene skal opptre høflig og ikke være overkontrollerende, sier Krane.

De vanskelige nybyggene

– Det har vært en oppstartsperiode og en som er vant med å drive i eiendom er inneforstått med at nybygg kan være vanskelig å få overskudd på i starten. Men nå har vi kommet over introduksjonsperioden og kan håpe på en stabil plusstid, sier Skrøvseth.

– Det var litt tøft å få innarbeidet parkeringshuset i lokalmiljøet. Men nå har det funnet sin plass og fått god oppslutning. Med økt parkeringsbesøk øker både omsetningen og vi får positive resultater, sier styreleder Ove Skrøvseth.

Han synes det er ekstra artig at så mange er blitt kjent med parkeringshuset og vil bruke det.

– Det gir jo mange fordeler! Både for de som står på timesbasis, og de som står på faste plasser over år. Blant dem er det betydelig vekst, slår Skrøvseth fast.

Han tror de vil kunne befeste seg som et parkeringshus som vil få et stabilt overskudd også i årene fremover.

– Vi visste at det ville ta noen år, men nå er vi der, sier han.

Komsa Parkering AS eies av Alta kommune med 34,72 prosent og Komsa Eiendom (Olav Thon Gruppen som også eier Amfi Alta) med 65,28 prosent.