– Befriende.

Slik kommenterer ordfører Johan Vasara den nye hjemmesiden til kommunen.

For lukket

Da Kautokeino kommune for kort tid siden ble kåret til en av landets mest lukkete og lite tilgjengelige kommuner, hadde dette blant annet sammenheng med at hjemmesiden til kommunen hadde ligget nede over lang tid. Bakgrunnen for den "døde" hjemmesiden lå i en uenighet rundt levering av datasystemer for publisering på nett.

Rådmannen i kommunen, Kent Valio forklarte den gang at det var en del uavklarte opphavsrettslige spørsmål knyttet til bruke av programvare for publisering av hjemmesiden, men dette ble løst i minnelighet. Valio sa da at hjemmesiden skal være oppe og kjøre den 14. juni - og rådmannen holdt ord.

Nå er hjemmesiden publisert og det ser ved en første test ut for at det er gjort en formidabel jobb med å legge inn bakgrunnsinformasjon og henvisninger. Hjemmesiden har et lyst og lett utrykk, er enkel å navigere i både på norsk og samisk og er betydelig mer innholdsrik enn den gamle og skrotede hjemmesiden var.

Oversiktlig innholdsrik

Ordføreren i kommunen, Johan Vasara, sier det var befriende å få kommunen opp på nettet igjen.

– Det er gjort en stor jobb med å få oppdatert den kommunale informasjonen og jeg er tilfreds med at vi nå er oppe og kjører igjen med den nye hjemmesiden, sier Vasara i en kommentar.

Hovedkapitlene på forsiden handler om helse, barn og familie, bygg, kultur og høste av naturen. Under hvert av disse hovedkapitlene finnes betydelige mengde informasjon til nytt for kommunens innbyggere og andre brukere av tjenester fra kommunen.

Helse- og omsorgskapitlet er igjen delt inn i underavsnitt som handler om lege og helsetilbud, eldreomsorg og hjemmetjenesten, blant annet.