– Jeg synes det ser veldig bra ut. Det er en utrolig fin gjeng som har lyst til å bli gode sammen. Vi går en meget spennende fremtid i møte etter at samarbeidsavtalen mellom alle håndballklubbene i Alta kom på plass, fastslår mangeårige håndballtrener Rune Skaufel, som nå har hovedansvaret for BUL Alta G02.

Det er dette 16-årslaget som skal prøve seg i bringseriekvalifisering til høsten. Sist helg satte de kursen for Harstad, der årets utgave av Landsås Cup gikk av stabelen. I tillegg til samarbeidslaget stilte BUL med to lag i G12-klassen, mens Kautokeino IL reiste sørover med et J10-lag.

– Det var første gangen dette sammensatte laget fikk prøve seg i kamp. Vi hadde trent sammen i tre uker før vi dro til Harstad, og var naturlig nok litt spent på hvordan det skulle gå. Det viktigste var uansett det sosiale aspektet. Det var en fin anledning for spillerne å bli bedre kjent med hverandre, forteller Skaufel, som hadde med seg Linda Hove som assistenttrener denne helga.

Det startet bra med seier over Bravo og Sørreisa. I den siste gruppekampen ble det imidlertid tap for Kabelvåg. Laget fra Nordlysbyen tok seg likevel videre, og semifinalen mot Landsås ble vunnet komfortabelt 12-6. I finalen møtte de nok en gang Kabelvåg, og denne gangen var det BUL Alta som stakk av med seieren. 12-10 holdt til finaletriumf i lagets første turnering sammen.

– I de innledende kampene spilte vi 18 minutter uten pause. Da var det litt utfordrende å gjøre endringer underveis. I finalen spilte vi to ganger 12 minutter, og da var det bedre muligheter for å få gitt beskjeder. Vi hadde full kontroll i semifinalen, og jeg følte aldri at vi var særlig truet i finalen heller. Absolutt alle bidro til en knakende god lagseier. Med åtte timers biltur foran oss var det utrolig deilig å reise hjem med en god følelse, smiler lagets hovedtrener.

Neste utfordring for Skaufel & co er bringseriekvaliken som spilles 8.- og 9. september.

– Vi trener for fullt frem til 1. juli. Så får guttene en måneds ferie før vi starter oppkjøringen til kvaliken. Da har vi en god måned på oss, sier Skaufel, som har en tropp på 16-17 spillere når alle er tilgjengelige.

– Vi manglet noen denne helga, men de er klare når vi starter opp igjen i august. Vi har veldig lyst til å klare en plass i Bringserien med dette samarbeidslaget, avslutter Skaufel.

BULs G11-lag tok seg helt til finale i G12-klassen. Her tapte de 9-10 mot Landsås på sudden death. BUL G12 gikk videre fra gruppespillet, men tapte semifinalen mot nettopp Landsås. Også denne kampen måtte avgjøres på sudden death.