Under helgens caravan, motor og fritidsmesse som ble holdt i Finnmarkshallen, fikk campingentusiaster og andre skuelystne muligheten til å se det nyeste av blant annet de siste års modeller av bobiler og campingvogner. Mellom radene av bil og vognforhandlere, stilte sportsbutikkene fram et sortiment av sport- og fritidsartikler og denne typen ting.

– Jeg synes at messa har vært dårlig. Jeg er ikke fornøyd med besøkstallet, overhodet ikke. Slik jeg ser det i dag, så er vi ikke med til neste år, sier salgssjef Knut Emil Johansen, fra Alta Caravan.

Halvannen time før bil og vognhandlerne skulle pakke sammen på søndag, hadde han ikke fått et eneste salg på verken bobiler eller campingvogner.

FORSJELLIG: Flere nyheter og forskjellige merker ble utsstilt på messa i helgen. Foto: Trine Vidunsdatter

– Vi har mange dagers klargjøring bare for å komme oss hit til messa. Og vi skal ha folk arbeid som skal jobbe hele helga, det koster absolutt mer enn det smaker det her, sier Johansen.

Skeptisk til markedsføringa

– Hva tror du er årsaken til det lave besøkstallet?

– Jeg undrer meg over hva som har skjedd med markedsføringen, det ser jo ut som at det er mest altaværinger som har vært her. Det er veldig mange som har handlet fra før og er ferdig handlet for å si det sånn, som er rundt og ser. Jeg vet ikke hva som har skjedd, men jeg har aldri vært på ei messe hvor det har vært så lite folk. Jeg hadde absolutt trudd at det skulle komme flere folk, sier, Knut Emil Johansen.

Salgssjefen har likevel tro på at messa vil få en viss effekt uansett.

– For vi har nå fått vist oss fram til de som har vært her, og folk har fått sett forskjellige varianter av bobiler og vogner i de forskjellige merkene vi har. Så, jeg skriver nok noen kontrakter på grunn av messa, men ingen her og nå, sier han.

Har bedre erfaringen fra tidligere messer

– Den har vært bra, vi var med på to messer i fjor. Jeg har vært kjempe fornøyd med begge messene, og hadde egentlig bra salg på begge. Både caravanmessa og den handelsmessa som var. Da var det fullt overalt med bobiler på yttersida av Finnmarkshallen. Og nå fredag da jeg kjørte forbi kinoen, så telte jeg tre vogner og det var alt som var, sier Johansen.

Han sier at på de messene som har vært arrangert tidligere, hadde de flere trekkplaster å by på for å trekke folk dit.

– De hadde slikt som Tesla, Porsche og slike ting som folk har lyst til å se på, noe som er nytt her i Alta som vi ikke har her til vanlig. Ellers så har vi jo alt representert her i Alta til daglig, og kan dra for å se på det når vi vil, sier salgssjefen fra Alta Caravan, Knut Emil Johansen.

Lite forarbeid

En av bobilutstillerne, iCaravan fra Tromsø, hadde også forventet flere besøkende i Finnmarkshallen.

FÅ NYE – Våre faste kunder har nå tatt turen innom i hvert fall, så vi har hatt fullt på stand, men det har vært få nye kunder, sier Lillian Berger fra iCaravan i Tromsø. Foto: Trine Vidunsdatter

– Det har vært mindre folk enn antatt, men de som har vært hær, har vært veldig interessert i våre produkter. Våre faste kunder har nå tatt turen innom i hvert fall, så vi har hatt fullt på stand, men det har vært få nye kunder, sier Lillian Berger fra iCaravan i Tromsø.

Hva tror du det skyldes?

Jeg tror at det har vært for lite informasjon på forhånd. Og det er jo gjort for lite forarbeid med å la kundene få vite messa er nå, og hva som skjer, og hvorfor de skal komme, sier Lillian Berger.

To timer før stengetid på søndag fortalte hun at tre stykker hadde signert kontrakt.

– Men, det er mange tilbud ute som vurderes nå. Men det viktigste er at vi får vist fram produktene våre og at kundene ser at vi er her og at vi har avdeling i Alta. Hvor mange som kjøper i dag, eller ser på produktene og kjøper de om en uke eller to, det er ikke det viktigste, avslutter Berger fra iCaravan i Tromsø.

Godt fornøyd

Hans Willy Hansen, er leder i Norsk bobil- og caravan club (NBCC) avdeling Alta, som arrangerte caravan, motor og fritidsmessa i helgen. Han er ikke enig i at de har markedsført arrangementet dårlig.

FORNØYD: – Jeg er veldig fornøyd med messa, sier Hans Willy Hansen. Foto: Trine Vidunsdatter

– Vi har hatt annonser i Altaposten, Kronstadposten og iFinnmark. Og så har vært ute på nettsidene og på Facebook, så jeg vet ikke hva mer man skal gjøre der, sier klubblederen.

Han anslår at tallet på besøkende i helgen ligger på nær 1.400 mennesker. I fjor var det i overkant av 2.000 besøkende i Finnmarkshallen.

Hansen sier at han ikke vet hvorfor oppmøtet var dårligere i år. Han legger til at messa ble litt avkortet fordi at de ikke fikk noen caravanister hit. Og at det var så få påmeldte til selve treffet at det ble avlyst, og derfor ble det bare messe i år. Han tror at det dårlige oppmøtet av folk utenbys i fra, kan skyldes at messa kom på samme helg som mange andre arrangementer rundt om i Alta og nærkommunene.

– Jeg er veldig fornøyd med messa, for i år så har alt sammen gått veldig bra for klubben sin del, avslutter leder Hans Willy Hansen.

  • I etterkant av at denne artikkelen ble publisert, har salgssjef Anders Nesse i iFinnmark tatt kontakt og påpekt at det ikke er blitt annonsert i iFinnmark, slik klubbleder Hansen hevder. – Dette medfører ikke riktighet, sier Nesse.