De startet opp i 1990, og nå etter 28 år som korps, deltar de for første gang på et korpsstevne.

– Uhøytidelige musikere

Det skjer i Honningsvåg,  som i helgen tar i mot over 225 korpsmusikere fra hele Finnmark.

– Det er kanskje litt rart, men vi deltar for første gang på et stevne denne helgen, så det blir jo en spennende og ny erfaring, sier leder i Aronnes janitsjarm, Viggo Finstad Nilsen. Han forklarer hvorfor de ikke har deltatt tidligere på et stevne.

– Vi heter, for det første, Aronnes janitsjarm. Det er fordi vi ikke tar oss selv så høytidelig og vi spiller kun for å ha det moro. Vi har ingen dirigent, ikke noe styre og ingen konto. De som spiller i korpset kan komme på øving når de vil og når de måtte ønske, sier Finstad Nilsen.

– På tide

Aronnes janitsjarm består i hovedsak av musikanter av god gammel årgang.

– Snittalderen vår er vel cirka 58 år, og de fleste har vært korpsmusikere tidligere. Men, vi tar oss selv ikke så seriøst. Vi øver og spiller kun for at vi selv synes det er kos å spille sammen med andre. De siste årene føler vi at vi har blitt ganske så gode, så nå syntes vi det var på tide å spille på et stevne, sier Finstad Nilsen.

Første på 49 år

Han forklarer at sist han selv deltok på et korpsstevne, var i 1969.

– Jeg gleder meg, for det er lenge siden sist. Og, gleder meg også til å høre på de andre korpsene. Vi skal spille flere plasser i Honningsvåg og på særkonserten skal vi trøkke til med tre låter. To av disse er blueslåtene «Georgia on My Mind» og «Basin Street Blues». Vi er 20 musikere og 15 av disse drar til Honningsvåg, forklarer Finstad Nilsen.

I tillegg til Aronnes janitsjarm, deltar også Tverrelvdalen veterankorps og Alta musikkorps fra Alta.