Ranet ved Narvesen i Bossekop tiltrakk seg mye oppmerksomhet da det fant sted 11. februar i år. To unge kvinner ble noen dager etter ranet pågrepet og etter hvert siktet for ranet.

I september skal saken opp for Alta tingrett fremgår det av berammingslistene.

I tiltalen, som iFinnmark omtalte først, fremgår det at kvinnene som begge er i begynnelsen av 20-årene fikk med seg verdier for nærmere 6.000 kroner i ranet:

– Søndag 11. februar 2018 ca. kl. 21.30 på Narvesen i Bossekop i Sorenskriverveien 15 i Alta, etter forutgående planlegging og maskert med tørkler og lue/hette, truet de ansatt NN med kniv og en replikapistol, mens det ble ropt/sagt fra en eller begge, 'give me all your money' og 'gjør som vi sier' og beordret deretter NN om å åpne kassen. Fra kassen tok de ca kr. 5000.-, og flere snusbokser fra et skap, alt til en samlet verdi av ca kr 6000,-, eller medvirket til dette, heter det i tiltalen.

De to er også tiltalt for et knippe andre lovbrudd.

Den yngste av de to har flest ekstra tiltalepunkter mot seg:

  • Mandag 20. november skal hun ha ført en personbil til tross for at hun var påvirket av berusende eller bedøvende midler. Hun hadde heller ikke førerkort da kjøringen fant sted

  • Kort tid før ovennevnte kjøring fant sted brukte hun flere narkotiske stoffer, herunder amfetamin og hasj

  • I begynnelsen av januar brukte hun narkotika en eller flere ganger, på en adresse i Alta

  • I mars var hun i besittelse av en mindre mengde (1,4 gram) hasj

Den eldste av jentene er tiltalt for å ha brukt amfetamin en eller flere ganger i midten av februar 2018.

I tiltalen, ført i pennen av statsadvokat Torstein Lindquister, tas det forbehold om erstatning/oppreisning til fornærmede