I fjor lå hun lavere i banen og overlot scoringene til Runa Lillegård frem til U17-landslagsspilleren flyttet sørover. Denne sesongen har Guro Bell Pedersen måtte bære hele ansvaret selv.

Berget ekstraomganger

Eline Hegg satte inn ett mål i første cupkamp mot Polarstjernen og Johanne Bjørnå tegnet seg på scoringslista i seriekampen hjemme mot Kaupanger. Resten av lagets ti scoringer i serie og cup har Bell Pedersen stått for. Hun satte inn sesongens åttende nettkjenning da hun berget ekstraomganger mot Fløya i går kveld. Dessverre var det ikke nok til at BUL tok seg videre i cupen. Andrerundekampen gikk til straffesparkkonkurranse, og her var det gjestene fra Tromsø som trakk det lengste strået.

STORE SJANSER: Guro Bell Pedersen kom til flere store sjanser, men hadde ikke marginene på sin side. Her var hun svært nær scoring. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det var deilig å få den scoringen ti minutter før slutt. Jeg synes vi var det beste laget i andre omgang og fortjente utlikningen. Vi var også klart best i ekstraomgangene, og da er det ekstra bittert å ryke ut på straffesparkkonkurranse. Jeg hadde et par store sjanser som jeg burde ha scoret på, og det er dårlig av meg å misse på de mulighetene. Samtidig skulle jeg ønske at det var flere som meldte seg på. Vi trenger flere målscorere, sier Guro Bell Pedersen til A-sporten.

Usikker fra straffemerket

Fløya tok ledelsen etter bare 14 minutters spill ved Katrine Meyer. BULs vikarkeeper Ulrikke Rye Josefsen feilberegnet ballbanen, og Meyer fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål. Lenge så det ut som at dette skulle bli kampens eneste scoring. Men ti minutter før full tid slo innbytter Kristine Hagen et perfekt innlegg til Guro Bell Pedersen, som banket ballen i mål fra fem-seks meter. 1-1 sto seg ut ordinær tid, og dermed ble det ekstraomganger på Coop-banen. Ingen av lagene klarte å score den neste halvtimen, og andrerundekampen måtte avgjøres på straffer.

MYE PÅ SPILL: Det var tydelig at torsdagens oppgjør mot Fløya betydde litt ekstra for Johanne Bjørnå & co. Det smalt i hvert fall godt i duellene. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi gjorde alt vi kunne for å unngå straffesparkkonkurranse. Vi har bommet på alle straffesparkene vi har fått tildelt tidligere i år, så det var ikke noe drømmescenario for noen på laget. Det var nok flere enn meg som kjente på den usikkerheten da det hele skulle avgjøres, sier goalgetteren.

Både BUL og Fløya bommet én gang hver på sine fem første forsøk. For hjemmelaget scoret Guro Bell Pedersen, Johanne Bjørnå, Amanda Sørensen og Eline Hegg, mens Emmy Olsen bommet. Da Fløya traff på sitt sjette straffespark, måtte Helene Pedersen score for at hjemmelaget skulle ha en mulighet. Men ungjenta misset på sitt forsøk, og dermed kunne gjestene fra Tromsø juble for avansement til neste runde.

– Jeg synes vår keeper Ulrikke Rye Josefsen skal ha skryt for hvordan hun spilte seg opp etter 0-1-scoringen. Hun sto veldig godt resten av kampen, og det var ikke langt unna at hun ble den store helten i straffesparkkonkurransen.

Gleder seg til søndag

Selv om BUL-spillerne tuslet skuffet av banen etter cupexiten, var ikke stemningen i garderoben så aller verst.

GOD KAMP: Anna Opgård er tilbake i Alta etter et opphold i USA, og hun leverte en god kamp på BULs midtbane. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det var egentlig ganske god stemning. Selvfølgelig var det surt å tape, men vi spilte en veldig god kamp. Det gir selvtillit og håp om at vi skal klare å slå Urædd på søndag. Vi var gode i forsvar, og den tryggheten gjorde at vi også lyktes fremover på banen og kom til flere store sjanser. Det er det beste vi har prestert på lenge, fastslår Bell Pedersen, som slett ikke er utmattet etter den lange cupkvelden.

– Jeg føler meg klar allerede, og det er fortsatt lenge igjen til søndag. Så vi kommer til å være uthvilte og kampklare når oppgjøret mot Urædd starter. Jeg gleder meg skikkelig til den matchen. Det er en kamp vi bør ha en god mulighet til å vinne, og akkurat det trigger meg veldig, avslutter hun.