Ett armbrudd, ett beinbrudd, én sykehusinnleggelse, én kneskade og seks tilfeller av strekk.

Det ser ut som en skadeliste hentet rett fra tegneserien «Pondus», men dette er fakta, og ikke fiksjon. Etter to serierunder i 5. divisjon avdeling vest har «BUL Retro» full poengpott og solide 14-4 i målforskjell. Det er sterkt av gamlegutta. Men kanskje mer imponerende er lista over antall spillere som har måtte kaste inn håndkleet etter å ha pådratt seg skader.

– Det har gått litt hardt for seg innledningsvis, ja. I kampsituasjon er det «bare» tre spillere som har måtte gi seg med skade. Rune Stamnes brakk armen i første seriekamp, mens Pål Arntzen og Tor Even Stamnes forsvant ut i den andre. Sistnevnte etter en duell med egen spiller, forteller spillende manager Martin Overvik, som også har vært vitne til beinbrudd og utalllige strekkskader på trening.

VED GODT MOT: Jan Ivar Buljo (beinbrudd) og Rune Stamnes (armbrudd) må stå over flere kamper, men lar ikke det ødelegge humøret. Foto: Lasse Sørnes

– Vi trener én time én gang i uka. Oppkjøringa til disse kampene har ikke akkurat vært knallhard, men det kan likevel se ut som at det blir i meste laget for enkelte. Jeg hører snakk om at vi bør avslutte treningene fem minutter tidligere, for det er ofte da skadene kommer. Hvis det skal være aktuelt må guttene i så fall ta det igjen med fem minutter egentrening senere i uka, ler Overvik.

Selv har han holdt seg noenlunde skadefri innledningsvis.

– Jeg merker det jo godt. Man er stiv og øm i det meste av muskler og ledd, og jeg kjenner det godt i knærne. De har vært dårlige i mange år. Men jeg har i hvert fall holdt meg unna skader så langt. Vi får se hvor lenge det varer, smiler han.

Kunne det vært aktuelt å hente en kapasitet som Tor Oskar Thomassen inn i trenerteamet for å få mer ut av hver økt?

– Ideen er god, men da tror jeg at det hadde blitt med den ene treningsøkta. Halvparten ville nok havnet på sykehus, mens resten hadde sluttet. Vi tar ikke sjansen på det, ler BUL 3-manageren.

MYE RUTINE: Jan Egil Brekke har tippeligaerfaring, mens Martin Overvik har spilt i 1. divisjon. Foto: Lasse Sørnes

Til tross for disse skadeproblemene har han nok av spillere tilgjengelige når de møter Alta IFs tredjelag på Coop-banen i kveld.

– Jeg må fortsatt ta ut en tropp på 18 mann til hver kamp, så vi har folk nok. Men hvis denne skadefrekvensen holder seg vil vi få problemer. Jeg er naturlig nok spent på kveldens kamp. Vi kan ikke fortsette å miste spillere i dette tempoet, sier Overvik, som forventer tøff motstand fra det unge Alta IF-laget.

– Jeg forventer å møte unge spillere som løper en god del, gjerne raskere og mye mer enn det vi gjør. Men vi har våre styrker. BUL Retro består av spillere med massevis av erfaring fra spill på høyere nivå, og vi har et par dødballspesialister som garantert vil gjøre livet vanskelig for de unge Alta IF-guttene. Ole Christian Stamnes og Jan Egil Brekke har hver sin legedariske frisparkfot, og med tankere som Ole Henrik Kristiansen og Frank Røysom i feltet lukter det scoringer.

SOLID STALL: De er muligens ikke like kjappe til beins som i velmaktsdagene, men det er mange gode fotballspillere på BULs retrolag. Foto: BUL RETRO

Overvik er fornøyd med stallen, og ikke minst de signeringene klubben har gjort den siste tiden.

– Det er ikke lett å holde slike avtaler hemmelige, men vi har faktisk lyktes med et par signeringer som har gått under radaren. Det er spesielt én overgang jeg er særdeles godt fornøyd med. I tøff konkurranse med flere andre klubber har vi skrevet kontrakt med legenden Nils Runar Andersen. Å få inn en så merittert spiller har gitt hele laget en skikkelig boost, fastslår en tilfreds Martin Overvik.