– Det har sikkert vært 25 millioner publikummere på Anfield siden bildet ble tatt i 2006, og hva er oddsen for at akkurat det bildet av meg ble valgt ut og hengt opp på veggen som den 12. mann? Det er som å vinne i Lotto, sier en himmelfallen Jens Thomassen til Altaposten.

For å forklare dette nærmere, så er Anfield stadium Liverpool Football Club sin hjemmebane i England. Det legendariske stadionet ble bygget i 1884 og er både berømt og beryktet verden over. Ikke minst på grunn av de engasjerte supporterne, som har så stor betydning for Liverpool at de har fått betegnelsen «den 12. mann». Altså at laget har en ekstra forsterkning via sitt hjemmepublikum.

Gåsehud

Anfield har også en helt spesiell tribune, som ligger bak et av målene, og som går under navnet The Kop. Stemningen her er kjent for å være elektrisk.

– Her begynner man å synge You`ll never walk alone lenge før kampstart og de som ikke blir rørt da eller får gåsehud, de er ikke av kjøtt og blod, mener Jens Thomassen, altaværingen som altså nå henger på veggen utenfor presserommet på Anfield.

– Det var under siste hjemmekamp den 13. mai at vi var i Liverpool. Jeg og kona og noen venner. Deriblant Roy-Tore Nilsen fra Bukta. Dagen før kamp var vi på omvisning på Anfield sammen med en rekke andre supportere og turister. Og det var da Roy-Tore oppdaget at jeg var på dette bildet, forteller Jens ivrig.

DEN 12. MANN: Jens Thomassen synes det var på sin plass og få laget sin egen t-skjorte etter at han er på veggen som den 12. mann til Liverpool. Foto: Hanne Larsen

– Hei, der er jo han Jens

Selv hadde verken Jens eller kona Elin lagt merke til bildet.

– Vi hadde passert veggen der bildet hang og gått inn i presserommet da Roy-Tore ropte på meg utenfra rommet. Han hadde nemlig oppdaget meg på bildet og sagt til de andre: «Hei, der er jo han Jens». De andre trodde ikke på han og derfor ropte han meg ut. Da jeg stakk hodet ut så alle på meg, og deretter på bildet, og da nikket og mumlet dem: «Ja, det er han».

– Det er jævlig spesielt. Ja, ganske surrealistisk, medgir altaværingen lattermildt.

– Så nå er du blitt en turistattraksjon for altaværinger i Liverpool?

– Ja, det kan man kanskje si, ler Jens, som sier at han ikke engang visste at han var avbildet den gang for lenge siden.

– Men bildet må ha blitt tatt i 2006, for da var vi på Anfield og så kamp. Men at de av alle bildene har klippet ut akkurat dette. Ja, det er ganske spesielt.

– Hvor lenge vil det henge der tror du?

– Nei, det aner jeg ikke.