Avfallet skal hentes, sier kommunikasjonssjef i Cermaq Astrid Aam til Altaposten. Hun sier det skjer onsdag 23. mai.

– De oppkappede bitene vil da bli kjørt bort for å kvernes til små pellets som kan gjenbrukes. Etter at avfallet er hentet kommer vi til å gå over området med en kostemaskin for å sørge for at det blir helt ryddet og fritt for avfallsrester.

UHELDIG: Kommunikasjonsrådgiver i Cermaq Astrid Aam sier det er uheldig at avfallet ble liggende så lenge. De skal nå gå gjennom rutinene ved både oppkappingen av avfallet og avhending. Foto: Cermaq

Dukket opp utfordringer

Aam sier at dette avfallet normalt sett hentes umiddelbart for resirkulering.

– I dette tilfellet dukket det opp utfordringer med logistikken som medførte forsinkelser. Det beklager vi på det sterkeste. Cermaq har stort fokus på håndtering av alle typer avfall, og vi vil gå gjennom våre rutiner for å sikre at slike hendelser ikke oppstår igjen, sier Aam.

Skal vurdere å være inne

– Hvilke rutiner har dere når dere kapper opp merder? Gjør dere det ute på marka hver gang?

– Det er svært sjelden vi kapper opp slikt utstyr, da det har lang levetid. Forrige gang vi kappet opp utstyr gjorde vi det også ute på gruset område, og leide inn folk som hjalp oss med å gå over området med river for å sikre at vi fikk med alle plastrester. Neste gang vi har behov for å kappe opp slikt utstyr vil vi nok vurdere å gjøre det innendørs, eller å bruke en duk under for å sikre at det ikke blir liggende igjen plastrester.