Altaposten kunne tirsdag denne uken melde at vinnerne av Offroad Finnmark de to siste årene, Daniel Boberg Leirbakken og Kaj Helge Helgesen, blir tvunget til å velge nye partnere til Offroad Finnmark 2018. Årsaken er at de begge ligger an til å vinne hovedpremien over tre år, en ATV av merket Polaris 570.

Leirbakken uttalte til Altaposten at han mener det er veldig dumt at det blir gjort på denne måten. Begge skulle gjerne fortsatt i team.

Kriteriene for å vinne hovedpremien finner du lengre ned i saken.

– Ingen klager

– Regelverket er laget sånn fordi konkurransen om premien skal bli så spennende som mulig, sier daglig leder for Offroad- og Onroad Finnmark Rune Berg, og sier han ikke kan huske at de har fått noen klager på praksisen.

At og Helgesen og Leirbakken har valgt å gå hver sin vei med nye makkere, mener han bare viser at de og Polaris har oppnådd målet med å skape en spennende konkurranse med en god premie.

– Helgesen og Leirbakken kunne ha syklet sammen i år, hvis de ønsket det, men splitter fordi de ønsker å vinne individuelt. Det synes jeg er helt strålende, fordi vi får en helt annen oppmerksomhet rundt SmartDok OF300, sier Berg.

– Det viser at en ATV til overkant av 100.000 kroner er interessant for våre ryttere å vinne, samt gjør at flere har lyst til å delta.

– Hva ligger bak at man kun kan sykle med samme makker i maksimalt to år?

– Når vi setter opp en premie over tre år, så må det være et regelverk. Her står det klart at ATV-premiene er individuelle. Om man sykler sammen i tre år vil man ha samme plassering og tid. Da kan man ikke skille, svarer Berg.

Hadde blitt kjedelig

Berg viser til sitt tidligere utspill om å gjøre konkurransen spennende og utdyper:

– Helgesen og Leirbakken har allerede vunnet 36.000 i pengepremier de to siste årene. 1. premien er på 18.000 kroner også i år. Den kan de kjempe om dersom de sykler i lag. Men så har vi lagt opp til individuelle premier som må ha et regelverk, og de velger å splitte seg for å kjempe om dem. Det er jo strålende. At de splitter gjør konkurransen alt annet enn forutsigbart.

– Hvordan er det med de andre premiene?

– Vi har vanlige premier for deltagerne, som er faste. Totalt har vi 450.000 kroner - inkludert de to ATVene.

– Vi jobber for å skape et ritt som gjør at det kommer mange utenfra for å delta og legger igjen masse penger i byen. At vi har solide premier er med på å styrke vårt arrangement., avslutter han med.

ATV-premier fra Polaris 2016-2018

Kriterier:

Oppsamling av poeng

• Plassering i of300 og of700 teller likt.

• Man må være finisher alle tre år for å være kvalifisert til premien

• Det må være minimum tre startende lag i klassen for at resultatet skal telle i kampen om ATV.

• Det er kun i 2016 at plassering i mix-klassene teller i konkurransen. Deretter er det bare deltakelse i herre- og dameklassene som teller.

Poeng

• 1. plass gir 1 poeng

• 2. plass gir 2 poeng

• 3. plass gir 3 poeng

• Lavest poengsum over tre år vinner.

Annet

• Det kan sykles med samme makker i maksimalt to år.

• Ved poenglikhet er det flest førsteplasser som teller. Ved fortsatt poenglikhet er det flest andreplasser som teller og så videre.

• Dersom det fortsatt er likt er det tiden i forhold til mediantiden i klassen som teller.