– Vi håper selvsagt på en løsning, men det er skuffende at NRK ikke har møtt oss på noe. Jeg synes det er veldig dårlig, sier klubbleder Stian Strøm i NRK Finnmark.

Han er leder for de 27 journalistene som er tatt ut i streik i NRK Finnmark.

– Situasjonen hos oss i Finnmark er som NRK i resten av landet. Vi vil ha høyere lønn. Vi løper fortere, har færre pauser, færre ansatte og vi ønsker å nærme oss de store mediehusene lønnsmessig, sier klubbleder Strøm.

– Streikeviljen er stor, som ellers i landet, sier han.

NRK-STREIKEN: – Streikeviljen er stor, sier journalistene i NRK Finnmark. Foto: Kita Eilertsen

Klubblederen tror ikke det blir noen sendinger.

– De kan heller ikke bruke stoffet vårt som er ferdig. Saker som er lagd av NJ-journalister skal ikke publiseres, men så er det heller ingen til å publisere dem, slår han fast.

Kampviljen er stor, og journalistene i Finnmark støtter kravet fullt ut.

– Stemninga i leiren er god. Vi var spent i går og i natt. Vi hadde streikevake i går og et stort apparat i sving. Jeg er ikke overrasket over at det ble streik. Avstanden er ganske stor, sier han.

NRKJ ønsker mer lønn, og at arbeidsgiver skal følge opp sine ansatte i forhold til kompetanse.

– Og så er vi veldig opptatt av at midlertidig ansatte får lik lønn, sier Strøm.

Ingen tur til Loppa

– Skal noen jobbe 17. mai?

– Vi skulle egentlig til Øksfjord i Loppa. Og NRK Sapmi skulle til Veidnes. Nå blir det ingenting av om de ikke plutselig blir enige. Men det tviler jeg på, sier Strøm.

Journalistene holdt streikevakt tirsdag utenfor NRK Finnmark sitt hovedkontor i Alta.

NRK-STREIKEN: – Vi vil ha mer lønn. Vi blir stadig færre, har færre pauser og løper fortere, slår Stian Strøm fast. I røde streike-t-skjorter har NRK-journalistene funnet seg en plass i sola i Nordlysparken. Foto: Kita Eilertsen