Kaia for hurtigbåtanløp og biltrafikk til Seiland er svært etterlengtet, men datoen er uklar etter forsinkelser.

Rådgiver ved samferdselsavdelingen i fylkeskommunen, Ole J. Petersen, forklarer at det er entreprenørselskapet Secora som har hovedentreprise på både Altneset og Akkarfjord.

– Både Altneset og Akkarfjord hadde ferdigstillelsesfrist høsten 2017, så vi snakker naturligvis om en viss forsinkelse her. Byggingen av Altneset og Akkarfjord kombibåtkaier er del av samme kontrakt, og gjennomføres som en totalentreprise. Det innebærer at entreprenøren i stor grad styrer seg selv, men med oppfølging og kontroll fra fylkeskommunen som prosjekteier og en innleid prosjektledelse, sier Petersen.

Entreprenøren valgte selv å fullføre Akkarfjord først, og Hammerfest kommune utstedte midlertidig brukstillatelse for den kaien i mars.

– Arbeidene på Altneset pågår fortsatt. Det er innvilget en mindre fristforlengelse som følge av tilleggsarbeid, men fristen er passert. Vi har per i dag ikke en oppdatert dato for ferdigstillelse, men vi følger situasjonen og ønsker selvsagt at kaien skal bli ferdig så snart som mulig, sier rådgiveren.

Altaposten var i kontakt med Secoras Bernt Jøran Reinholdtsen onsdag. Han lovde å komme tilbake til saken, men har ikke latt høre fra seg igjen. Det har dermed ikke lykkes avisa å få en åpningsdato for den nye kombikaia på Altneset.