Pettersen & Co endte under streken og skulle egentlig rykket ned. Men et av de øvrige 2.-divisjonslagene takket nylig nei til videre spill på dette nivået, og dermed fikk Alta IF en ny sjanse. De måtte gi håndballforbundet beskjed i slutten av forrige uke, og valgte etter en nøye vurdering å takke ja til denne muligheten. Dermed blir det 2.-divisjonsspill i Altahallen også neste sesong.

– Vi har trua på at det er mulig å stille et slagkraftig lag til høsten. Derfor ga vi forbundet beskjed om at vi tar plassen, kommenterer styreleder i Alta IFs håndballgruppe, Lene Johansen.

– Viktig og riktig avgjørelse

Det vil skje uten klubblegenden Ottar Pettersen på sidelinja. Lagets hovedtrener de siste par årene har gitt styret beskjed at han er ferdig som sjef for 2.-divisjonslaget.

– Jeg er glad for at Alta IF valgte å takke ja til plassen. Håndballstyret spurte meg om råd, men jeg har ikke hatt noe med beslutningen å gjøre. Den myndigheten har jeg ikke. Jeg har gitt beskjed om at det blir uten meg som hovedtrener, sier Pettersen til A-sporten.

Selv om det sportslig sett ikke gikk så bra denne sesongen, mener han at styret gjorde et riktig valg.

– Hvis vi har muligheten til å spille i allnorsk 2. divisjon, bør vi definitivt gjøre det. Det er viktig å kunne tilby de beste utøverne spill på høyest mulig nivå. De som har lyst til å satse får en ny sjanse til å gjøre det. Hadde klubben takket nei ville det vært tilbake til start, mener Pettersen.

Holder kortene tett til brystet

Hvem som tar over treneransvaret er ikke klart. Først må klubben få på plass et opplegg, og det er ingen hemmelighet at naboklubbene Alta IF og BUL forsøker å få til noe i fellesskap. Men nøyaktig hva de ender opp med vil ikke styrelederen avsløre riktig ennå.

– Det er mange ildsjeler som har gjort en formidabel jobb den siste tiden, og det er spennende ting på gang. Vi ønsker å få til et samarbeid på tvers av klubbgrensene. Men alt er ikke spikret, så vi kan ikke gå ut med flere detaljer akkurat nå. Vi ønsker at dette skal være en ryddig prosess der alle våre ressurspersoner og samarbeidspartnere skal bli informert først, sier Johansen til A-sporten.