Den unge soloartisten Bendik Kajander håper det blir like god stemning som da han sist gjestet Alta.

Gode altaminner

Tromsøværingen på 26 år slo for alvor igjennom som artist i 2016 med sin første singel «E du den du vil vær?». Det resulterte i spillejobb på blant annet Øyafestivalen, Pstereo og Aronnesrocken samme år.

– Aronnesrocken var faktisk min første store spillejobb, og den ga karrieren min en kickstart. Jeg har bare gode minner fra Alta der publikum skapte en fantastisk stemning den høsten. Det håper jeg det også blir når jeg for første gang spiller på City scene lørdag kveld, sier Kajander.

Første turnè

Han avslutter nå sin første turne i Alta hvor «karrieren startet».

– Jeg har med mitt faste band vært på min første turnè og da er det er jo litt ekstra kult å få avslutte den i Alta. Dette er også første gang jeg har spilt konserter, for tidligere har jeg gjennomført festivaljobber som innebærer opptredener med få låter. Det var uvant å spille i over èn time i begynnelsen – og det har også vært overraskende å oppleve at så mange kan låtene mine utenat, smiler tromsøværingen fornøyd.

Blodferske låter

Høsten 2016 ble han også signert på plateselskapet Universal Music, hvor han gav ut sin andre singel «Når e du klar?». Kajander røper at altapublikum kan gjøre seg klar for en rekke nye låter ingen har hørt.

– Konserten som blir å var èn times tid kommer til å inneholde flere nye låter som jeg skal gi ut på en EP denne våren. Det er totalt fem blodferske melodier, så dette blir en eksklusiv konsert, sier tromsøværingen, som måtte sette juss-studiene på vent da han ble artist på heltid for to år siden.

– Suksessen kom helt uventet og jeg studerer fortsatt juss, men det er så mye å gjøre som artist, at jeg har måttet utsette studiet litt. Det å få spille konserter har også helt klart gir mersmak, så hvis alt går etter planen, blir det nok en stund til jeg kommer til å studere fulltid igjen, smiler Kajander, som skriver alle tekstene og komponerer alle låtene selv.

– Jeg er soloartist og trives med å lage alt selv. Jeg har med meg knakende gode musikere som er mine faste «våpendragere», så jeg kan love en konsert med både futt og fart, lokker han avslutningsvis.