– Er du i dårlig fysisk form så blir alt et slit. Så god form og en måltidsrytme som gjør at du har energi til å gjennomføre en hel arbeidsdag er utrolig viktig, sier fagsjef Linda Rostrup Martinsen ved Aksis. De samarbeider med frisklivsssentralen i Alta kommune når det gjelder kosthold og trening for folk som skal ut i arbeid.

Klarer ikke en hel dag

Martinsen medgir, at selv om mange unge er i grei form, er det også dem som er i såpass dårlig fysisk form at det å mestre på andre områder blir vanskelig.

– Ja, noen har rett og slett for dårlig fysisk kapasitet til å klare å stå i arbeid en hel dag, sier hun.

Samtidig er fysisk god form viktig for psyken.

– Trening og kosthold er noe man lett ser resultater på og opplever mestring på. Derfor fokuserer vi også på det, sier hun.

Byens fineste utsikt

Sammen med direktør Steinar Karlstrøm viser Martinsen oss treningsrommet som ligger i tredje etasje i Aksis-byget i Dalebakken.

– Her har man Altas fineste utsikt når man skal trene, fastslår Karlstrøm, mens Martinsen forteller at de som ønsker får personlig trener og veiledning.

– Det å komme inn på et treningssenter kan være skummelt for noen og enhver, mens her får de trene i rolige omgivelser. Det har vært en suksess og mange kommer tilbake etter at de har sluttet, for å benytte seg av treningsrommet. Så det sier jo sitt, mener direktøren.