Administrerende direktør i Alta Kraftlag, Per-Erik Ramstad, tror flere kan få seg en overraskelse når de får strømregningen for mars.

– Strømprisen avgjøres av nedbør, snømengder og temperaturer. Det har vært kaldt i Norge de siste tre månedene, og da får du dobbelt opp; høyt forbruk og høye priser.

– Vi har i flere år vært vant til priser som har vært ganske stabil mellom 25 og 30 øre/kWh. Nå har prisene vært over 40 øre/kWh i en lengre periode.

REDKORDHØYE PRISER: – Mars er intet unntak, sier administrerende direktør i Alta Kraftlag, Per-Erik Ramstad. Foto: Martin Hovden

– Hvorfor har prisene økt?

– Prisene styres av tilbud og etterspørsel. Nå er det større forbruk og prisene er høyere, dermed blir regninga deretter.

HØYE PRISER I MARS: Kraftlagets nettleie er like lav som den har vært i flere år, men kraftprisene vil likevel gi høyere regninger. Foto: Ishavskraft

Været avgjør

– Hvordan ser det ut for april måned?

– Været har selvfølgelig mye å si for strømprisene. Det er vanskelig å si hvor mye snø det er i Norge, og hvor fort den vil smelte. Til syvende og sist er det alltid dit eget forbruk som avgjør hvor mye du betaler. Sånn har det alltid vært, avslutter Ramstad.