Det gjenstår fortsatt en god del arbeid, blant annet maling av tak og sparkling. Får de gjort arbeidet og samtidig levert siste rest av utstyret, vil spisestedet åpne 12. april. I slutten av februar sprakk en vannkjøler, som spyler ut 4000 liter i timen, rett over restauranten. Det har vært gjort omfattende arbeid, sier daglig leder Bjørnar Paulsen.

– Vi måtte rive halve restauranten. Så nå har vi bygd opp alt igjen, i samme stil.

LITT OPPGRADERING: Daglig leder Bjørnar Paulsen sier han i tillegg har gjort noen oppgraderinger på egen regning. Nå skal blant annet akustikken være bedre i restauranten. Foto: Vidar Kristensen

Kjedelig situasjon

Samtidig som resten av Alta har feiret både Borealis vinterfestival og Finnmarksløpet rett på utsiden av døren til restauranten, har Paulsen & Co. jobbet iherdig med renoveringen.

Paulsen sier det har kostet, men at han er forsikret.

– Jeg har avbruddsforsikring som dekker både løpende utgifter og inntektstap.

Likevel synes han situasjonen er kjedelig.

– Det er et artig tidspunkt å jobbe på. Det var ikke like artig å ta den telefonen til de ansatte og fortelle at det ikke blir noe av.

– En ting er at det er en morsom tid å jobbe på, men hva med det økonomiske tapet?

– Jeg er forsikret, så må jeg bare se hva det blir til slutt.

– Mens du var stengt, så har Stakeriet åpnet rett på andre siden av gågaten. Hva tenker du om det?

– Jeg har vært der å sett – og det er en veldig fin restaurant. Alta trenger det. Til tider har vi for lite restauranter i Alta. Jeg klarer ikke å ta unna alle, verken på hverdager eller i helgene. Alta er flink til å skape bolyst og drive med turisme, så jeg synes det er veldig bra at Stakeriet har kommet.

Vil se endringer

I hovedsak har det handlet om renovering, men Paulsen har samtidig gjort noen oppgraderinger. Besøkende vil se både nytt gulv og nye vegger.

– Jeg hadde i utgangspunktet en flott og fin restaurant som var pusset opp i november. Men når dette skjedde, så valgte jeg å ta en liten oppgradering på egen regning. Vi har i tillegg slitt med akustikken over tid. Når det er mye folk, blir det støy. Vi har nå senket en himling for å bedre det.

– Og disse vannkjølerne som er plassert rett over dere, hva skjer med dem?

– De er stengt av og vil ikke bli tatt i bruk før de er flyttet til en sikker sone.

Paulsen avventer med å bebude åpningsdato, men det vil komme 4-5 dager i forkant.