For dem som har glemt å forske seg fram til det; Dramuda er en sammensetning av forbokstavene i drama, musikk og dans, henholdvis de to linjene som arrangerer festivalen, i tillegg til at valgfaget danseteknikker stiller med sine innslag.

– I går lørdag og i dag søndag gjør vi våre aller siste forberedelser. Vi øver for harde livet, sier Vanessa Andersen, som sammen med Roy Martin Johansen og en drøss andre skal sørge for at Dramuda blir en knallsuksess.

Skolefri for å være med

– Musikk, dans og drama satte opp Dramuda første gang i fjor, og planlegger å gjøre festivalen til en tradisjon, sier Andersen, som forteller om tre dager fylt med spennende drama, musikk og dans laget av elevene selv.

Gjengen har sørget for tjåkfullt program både for førstkommende mandag, tirsdag og onsdag. Det vil også bli noe variasjon i programmet fra dag til dag, bekrefter hun. I skoletiden på dagtid skal samtlige elever ved Alta vgs være publikum - elevene har fått fri fra andre fag for å være med på Dramudafestivalen - og på ettermiddag og kveld får andre enn elever adgang.

Sang, spill og dans

– Da åpner vi for familie og venner, og tilbyr forestillinger hver dag klokken 17 og 18.30 og 20, sier Vanessa, som går i andreklassen på dramalinja.

– Min klasse setter opp forestillingen «Mord på vidda,» en påskekrim inspirert av klassiske mordmysterier. Alle i hele klassen er med, sier hun.

Førsteklassen drama setter opp et stykke de har kalt «Lunchklubben», og tredjeklassen skal holde «Teaterworkshop.» Her inviteres publikum til å delta, får vi vite.

– Klassene på musikklinja framfører konserter, og her vil det naturligvis også bli sang i tillegg til mye godt spill, sier dramaeleven.

Også valgfaglinja dans blir å delta med danseforestilling, og elevene har holdt på i månedvis med å ordne en feiende god festival.

Donasjoner verdsettes

– De siste par ukene har jobben gått ut på å sette det hele sammen, og straks er vi klare, sier Vanessa.

Vi tar med at uhyggeligheten «Mord på vidda» finner sted kl 17 på mandag, forestillingen er åpen for alle og har gratis inngang.

– Men vi tar i mot donasjoner til klassekassa, opplyser elevene i dramaklassen.

– Vi er spente, og gleder oss, sier Vanessa.

Vi tar med at «Mord på vidda» er å finne på facebook.