Mannen i 30-årene som er tiltalt for å ha misbrukt Torgeir Dahles identitet på nett møtte tidligere i januar i retten, men saken ble utsatt på grunn av vitnefrafall.

Fortsetter

Håkon Helsvig er den siktedes forsvarer, mens Ernst Pettersen representerer påtalemyndigheten i saken. Det er satt av en dag til saken i Alta tingrett.

Håkon Helsvig. Foto: Bjarne Krostad

Det ble klart under innledningen i januar at mannen i 30-årene ikke erkjenner seg skyldig. I tiltalen heter det at han skal i perioden september/oktober 2015 til senest juli 2016 i Alta og/eller andre steder, under brukernavnet «torgeirdahle», ha sendt meldinger på Snapchat med seksuelt innhold til flere kvinner.

Mannen er i tillegg tiltalt for to andre lovbrudd som går på å tilby betaling mot seksuelle tjenester, også til barn under 16 år.

Han har erkjent straffeskyld for i 2016 å ha tilbudt betaling for å ha seksuell om gang med en kvinne født i  år 2000.

Ernst Pettersen. Foto: Bjarne Krogstad

Innhentet tekniske bevis

Under innledningen ble det gjort rede for hvordan politiet kom frem til at det var mannen i 30-årene som sendte meldingene.

– Politiets undersøkelser førte frem til tiltalte. I avhør nektet han først straffeskyld, men da han ble konfrontert med IP-adresser koblet opp mot ham, erkjente han å ha gjort det, sa Pettersen.

Videre ble det tatt frem de ulike anmeldelsene som danner grunnlaget for tiltalen.