En ren korpskonsert kan være i trausteste laget. Dette vet Alta Musikkorps, og det er bare å ta av seg hatten for hvordan de gang på gang finner på spenstige prosjekter. Selv syns jeg musikk-quizen i november 2016 var svært så forfriskende – for bare å nevne ett eksempel.

Søndag kveld inviterte korpset til showkonsert med solister. Drøyt 250 publikummere fant veien til Alta kultursal – et staselig tall i Nordlysbyen, og mang en helprofesjonell artist på turné kan ha grunn til å misunne våre lokale blåsere.

Solist på skrivemaskin

Alta Musikkorps fremsto som et vitalt storband, og fire ganske så ulike sangsolister piffet opp showet. I kjent stil sang Kjetil Linnes Abbey Road-medleyen og viste nok en gang sin Beatles-spisskompetanse. Birger André Nilsen tolket Frank Sinatra, kanskje litt for tilknappet og uforløst, men korpset imponerte desto mer med elegante jazzakkompagnement. Nilsen glitret utvilsomt som solist på mekanisk skrivemaskin i Leroy Andersons kjente slager «The Typewriter».

For de aller fleste var den utflytta altakvinnen Lisbeth Thomassen et ubeskrevet blad. Amatør-frilanssangeren fra Oslo trøkket på med soulaktig stemmeprakt, og på de låtene som hun kunne teksten utenat på, og dermed slapp å formelig bli bundet til notestativet, tok det skikkelig av i kultursalen.

Diva fra Vadsø

Det blir aldri feil med Abba, og det blir definitivt aldri feil med Hege Sofie Nilsen. Undertegnede har for lengst gått fra all kritisk sans når det gjelder divaen fra Vadsø. Det svingte inni furuskauen deilig av de kjente Abba-låtene Nilsen tolket; men aller mest berørt ble jeg av hennes innlevelse i den såre balladen «Slipping Through My Fingers», hvor forresten også koristrekka viste høy klasse. Ikke til forkleinelse for Alta Motettkor, men det var herlig å se fire av korets medlemmer i en ganske så annerledes setting.

Mest applaus av samtlige musikere fikk imidlertid én av korpsets egne instrumental-solister. Mathias Schultz Nilsen (17) trakterte diverse slagverk og begeistret aller mest da han, aldeles mesterlig, fremførte Gustav Peers «Souvenir de Cirque Renz» på xylofon.

Bernhard Hienerwadel