OE-rapporten om sykehusstrukturen i Vest-Finnmark kom med klare indikasjoner på at svekket fagmiljø og utstrakt bruk av vikarer ved Hammerfest sykehus har en sammenheng med kvaliteten på tjenestene som leveres.

Dårlig kvalitet

OE peker på at indikasjon på at kvaliteten ved sykehuset i Hammerfest ikke er så god som man skulle ønske, går fram av at sykehuset får score 1, på en skal fra 1 til 5 – der 5 er best, i en undersøkelse av pasienttilfredshet gjennomført av Folkehelseinstituttet i 2016. «Dersom man legger denne undersøkelsen til grunn, er det lite som tilsier at kvaliteten ved sykehuset skulle kunne bli svekket av en flytting. Finnmarkssykehusets egen rapportering av kvalitet, i virksomhetsrapporten for desember 2015, viser at sykehuset i Hammerfest klarte det nasjonale kvalitetsmålet for ventetid 2 av 12 måneder i 2015, og det nasjonale kvalitetsmålet for fristbrudd 0 av 12 måneder.»

Videre pekes det på at Finnmarkssykehuset har hatt utfordringer med rekruttering og stabilisering av ansatte over lang tid, og har iverksatt flere tiltak for å styrke rekrutteringen og stabiliseringen.

Rekrutterer bedre

Det anerkjente analysebyrået konkluderer med at blant annet kommunikasjoner, bedre jobbmulighet for partner, bedre vær og klima og større fagmiljø, gjør Alta til et mer attraktivt arbeidssted enn Hammerfest.