Eierne av Nordlys hotell i Bossekop fikk det Tor Arne Pettersen betegner som julegaven i særklasse, nemlig oppsigelsen fra leietaker Hero som har drevet asylmottak for mindreårige asylsøkere i bygget.

Langdryg prosess

– Før vi fikk leid ut bygget, hadde vi en lang og omstendelig prosess med Alta kommune for å få bruksendring. Vi kostet på drøyt to millioner kroner i brannsikringsanlegg i form av sprinkleranlegg. Etter halvannet år fikk vi bruksendringen. Beslutningen om å legge ned mottaket var et lite slag i ansiktet – og jeg tenker samtidig på de vel 20 arbeidsplassene som forsvinner når Hero blir borte, sier eier av Nordlys hotell i Bossekop, Tor Arne Pettersen.

– Egentlig skjønte jeg vel at det bare var et tidsspørsmål hvor lenge Hero fikk drive her, for nå er det bare to mottak igjen i hele Nord-Norge, så dette var egentlig ikke uventet, men slik er det med politikken, sier han.

Trenger husrom

Før det dukker opp noen som vil legge 18 millioner kroner på bordet for hotellbygget med en teknisk verdi på rundt 75 millioner kroner, har Tor Arne Pettersen måttet tenke nytt. Han sier han ikke har planer om å drive hotelldrift igjen, men vil tilby langtidsleie til arbeidsfolk som trenger et sted å bo midlertidig i Alta.

–  Det kommer en stor utbygging av omsorgssenteret og det skal bygges kraftlinje fra Kvænangen til Alta. Det betyr at det vil komme en del tilreisende arbeider som må ha et sted å bo. Det kan vi tilby fra 1. april, da kontrakten med Hero er historie, sier Pettersen.

Han understreker at han ikke har planer om å drive Nordlys hotell selv, rett og slett fordi han har en jobb fra før.

– Vi skal ikke ha masse ansatte, fastslår han.

Salgsprosess

Tor Arne er butikksjef hos Coop byggmix i Bossekop og har tenkt å fortsette med det.

Hele hotellet ligger ute for salg til 18 millioner kroner, men så langt har ingen nappet på annonsen. Med hotellet følger også den hvite eneboligen som ligger mellom nybygget på hotellet og Fysikalsk terapi.

– Vi satser på å få til langtidsleie, men vet samtidig at både Helse Nord og de mange bemanningsbyråene har behov for korttidsleie, så her vil vi se an hvert enkelt tilfelle. Den som eventuelt måtte se muligheten i å drive Nordlys hotell er hjertelig velkommen til samtaler, sier Pettersen. Han slår fast at bygget er i veldig god teknisk stand. Nå holder Hero mottakssenter på å flytte ut av bygget og de vedlikeholder i henhold til kontrakten alt som skal fikses på etter utleie, forklarer butikksjefen.

Ny restaurant?

Tor Arne sier det er mange muligheter for å drive god butikk i bygget. Det er kontorlokaler der, møtelokaler, et topp moderne restaurantkjøkken, møterom i kjelleren som også har vært pub, i hine hårde dager.

Selv om bygget er utbygd i etapper, er det i veldig god stand og kjøper man eller leier hele bygget er det nesten bare fantasien som setter grenser for hva man kan få til.

– Det har vært en viss interesse for å ta over bygget, for det er faktisk slik at dagens hotellkapasitet er mer eller mindre sprengt når det pøser inn med nordlysjegere. Vi har fått signaler om at det nesten er kul på taket hos enkelte, så her kan det være mulighet for oss også, sier han.

– Ellers er det fullt mulig å få leie bare kjøkkenet og kafeen hos oss, hvis noen finner ut at det vil være interessant å prøve for eksempel å starte opp igjen en virksomhet av typen Gjestestua med dagens middag eller en helt ordinær restaurant. Dersom noen tar over kjøkkenet, så vil leietakere på langtidsleie kanskje også få kjøpe frokost på stedet, noe som vil være et klart pluss for leietakerne, sier Pettersen.