En goodiebag med smurte baguetter, boller og annet snacks til snaue 40 kroner? Med TGTG på telefonen er det fult mulig å få seg en godbit i tillegg til å spare miljøet.

– Den største årsaken til at vi ble med på dette, er fordi vi ønsker å gjøre med det svinnet vi har  på ferskvarer.  TGTG gir oss muligheten til å få ned svinnet og  samtidig gjøre noe godt for miljøet. I tillegg får våre kunder en mulighet til å smake på varene for en rimelig penge, sier daglig leder Renate Alphous.

 – Hva er det i forundringsposene?

– Det vil for det meste være ferskvarer, men også ting som har best-før dato kan bli lagt i posen. Innholdet  vil til sammen har en verdi på 100-150 kroner, lokker hun med.

Men kundene har foreløpig ikke stormet ned døren for å hente seg overskuddsmat, som ellers hadde gått i søpla.

– Vi har hatt appen i cirka to uker nå, men har ikke sett effekten enda.  Folkene bak TGTG forklarte at det kunne ta en god stund før man kommer i gang. Da jeg var i Tromsø for en stund tilbake var alt på appen utsolgt. Det tar nok bare litt tid, sier Alphous optimistisk og legger til:

Gode erfaringer

Scandic var først ute med Too Good To Go i Alta og har hatt bare gode erfaringer med samarbeidet.

– Tilbakemeldingene vi får fra de som er her for å hente mat og erfaringene vi selv har, er meget positive. Vi legger ut seks pakker på appen hver dag og de går stort sett med en gang, sier direktør for Scandic hotell Alta, Kari Skoglund Flesvik.

– Fordelen hos oss er at folk kan plukke selv. De synes det er helt topp. Vi ser at det er noen firmaer som henter både to og tre pakker per dag, skratter hun.

POPULÆRT: Hotelldirektør Kari Flesvik er glad for at appen Too Good To Go har blitt så populær. Foto: Bjarne Krogstad

Kuttet matsvinn

På landsbasis har Scandic kuttet matsvinn med over 85 tonn. Det tilsvarer 125.000 måltider.

– 85 tonn matsvinn spart er mye penger. Med en snittpris på rundt 56 kroner kiloen har vi spart 4,8 millioner kroner på svinnet, sier Morten Malting, direktør for mat- og drikke i Scandic Hotels Norge i en pressemelding.

I Alta er Scandic med på prosjektet We Know, hvor de veier absolutt all mat som går ut og inn fra kjøkkenet.

– Vi ser at  matsvinnet har utviklet seg i positiv retning. Vi kaster mindre av egg og bacon, mens andre ting som pølser og ost går fortsatt i søpla, sier Flesvik.

– Hvor går veien videre?

– Vi har diskutert om det skal utvides til å gjelde lunsjen. Ellers håper jeg at flere bedrifter hiver seg med på Too Good To Go.

Utvidet

For drøy ett år siden, og som nummer tre i Finnmark, ble Thon Hotel Alta med på Too Good To Go. Siden den gang har de utvidet til å tilby mat fra både frokost og lunsj.

– Jeg er en stor tilhenger av TGTG, Appen fungerer som bare det. Den største utfordringer her i Alta er at det er for få som er med, tenker jeg. Da blir det heller ikke så lett å få altaværingene til å bruke den, sier hotelldirektør Linda Heltne, som har vært travelt opptatt med oppusing og stelle i stand et eget frokostlokale for hotellet i Alta sentrum.

Hun forteller videre at som bedrift er det flere fordeler med appen.

– Mindre svinn og en bedre bruttofortjeneste. Flere får smake maten vår og det er samfunnsnyttig. Samtidig tror  jeg  at appen bidrar til større bevissthet rundt det å kaste mat.

– Jeg håper at så mange som mulig av matbedrifter i Alta hiver seg med, avslutter hun med.

UTVIDET: Hotelldirektør Linda Heltne ved Thon Alta forteller at de har utvidet tilbudet i appen til å gjelde både frokost og lunsj. Foto: Kita Eilertsen / arkiv