G-travel fortsetter sine direkteruter til europeiske storbyer. 18.mai går turen til Gdansk i Polen og May- Brith Hermansen hos G-travel i Alta forteller at flyet med 180 plasser fylles opp dag for dag.

– Flyet er godt over halvfullt allerede, så det kan se ut som om altaværingene setter pris på storbykonseptet vårt, sier reiseplanleggeren hos reisebyrået.

Ettermiddagen hjemme

Turen starter i Alta med avgang klokken 10 på formiddagen fredag 18.mai. Returen er 2. pinsedag, mandag 21.mai, klokken 14.50.

– Tilbakemeldingene fra de forrige turene er at det er godt å komme hjem så tidlig at man både får ettermiddagen og kvelden hjemme. I motsetning til når man reiser via Oslo, da er man ofte ikke hjemme før med siste kveldsfly, sier Hermansen, som tidligere har arrangert direkteturer til Krakow og Tallin.

Prisene på fly, hotell, transport til og fra hotellet og tilgjengelig reiseleder ligger fra 8300 kroner.

– Hotellene vi benytter har god standard og ligger cirka 500-700 meter fra gamle byen, i rolige omgivelser, sier hun.

– Hva tenker folk om prisen?

– Turene koster ikke særlig mye mer enn om du skulle ha bestilt den selv. Ved å reise direkte fra Alta til Gdansk, en flytur på 2 timer og 40 minutter, kjøper man seg bort fra mye flyplassventing. Og alle vet hva det koster å sitte på en flyplass i mange timer. Det blir både ekstra mat og lesestoff og kanskje en gave eller to mer enn man hadde tenkt. Så det er iallefall tilbakemeldingene. At folk setter pris på at det går direkte, sier May-Brith.

– 180 plasser. Hvis man ikke vil vasse i andre altaværinger, så blir det kanskje vanskelig å unngå?

– Vet, du det er også noe folk har bemerket. At til tross for fulle fly, så har de knapt sett andre altaværinger på turene. Det kan ha dukket opp et og annet fjes til frokost, men absolutt ikke slik at man har gått og vasset i kjentfolk, humrer reiseplanlegger Hermansen.