Spenst-leder Lene Johansen hilser trenings-appen til Alta-gutten Brage Nilsen Jæger og hans samarbeidspartnere velkommen.  Men:

– Det vi ser med endel av appene som ligger ute er at den faglige tyngden som burde ligget bak ikke er tilstede. Så dette bør fok være oppmerksomme på. Hvilken kompetanse har den personlige nett-treneren til å vite hvem du er og hva du trenger. Så vær litt kritisk, ber Lene, som minner om at en personlig trener ikke er en som skal drive sine kunder til bakken av utmattelse.

– Mange tror at det er det som er en PT. Men det stemmer jo ikke.

Johansen forsikrer at hun likevel er positiv til digitale løsninger.

– I utgangspunktet er jeg positiv til alt som kan få folk motivert til å trene, sier den daglige lederen av treningsenteret.

Johansen merker at den digitale tidsalder har kommet for fullt, også inn i treningsstudioene.

– Alt er veldig tilgjengelig i dag, det være seg blogger eller Youtube-videoer og vi ser at folk er inspirerte av nye ting og at de bruker apparatene mer kreativt enn før. De prøver ut nye øvelser og de gjør ting på andre måter. Det synes vi bare er positivt, sier Spenst-lederen.

– I tilfelle med appen til Brage fra Alta så har de et stort team i ryggen, blant annet med personlige trenere, ernæringsfysiologer, fysioterapeuter med mer. Hva tenker du om det?

– Det er utrolig viktig at de knytter til seg fagfolk. Veldig bra. Kjør på!