I tiltalen heter det at han ved gjentatte anledninger i perioden fra høsten 2015 til januar 2017 i Alta og/eller andre steder, mishandlet han sin samboer ved at han:

  • Høsten 2015 tok tak i henne og rev henne i gulvet og tok tak i BH'en hennes og dro i den slik at stroppen røk slik at hun fikk brennmerker under begge armene.

  • I løpet av 2016 dyttet henne gjentatte ganger og skjøv henne rundt samt holdt henne så hardt at hun hadde problemer med å puste.

  • Ved noen anledninger i perioden spyttet på henne.

  • Ved flere anledninger kastet ting rundt seg i leiligheten og slo og sparket gjenstander slik at flere gjenstander ble knust og bl.a. to dører ødelagt.

  • Januar 2017 slo han henne gjentatte ganger med knyttet hånd, kastet kubbelys etter henne, kastet henne ned i en seng og truet med å ta sitt eget liv ved å kutte seg i armene.

I dommen heter det at han i tillegg til å ha utøvd vold, dømmes for fem tilfeller av ruspåvirket kjøring, 11 tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort, seks tilfeller av bruk av narkotika, ett tilfelle av bilbrukstyveri, ett tilfelle av å skaffe seg uberettiget adgang til leilighet, ett tilfelle av bruk av skytevåpen på uforsiktig måte, ett tilfelle av dokumentfalsk, ett tilfelle av forulemping av offentlig tjenestemann og ett tilfelle av tyveri.

Mannen ble nylig i Alta tingrett dømt til fengsel i ett år og to måneder, samt må betale 80.000 kroner i oppreisningserstatning til samboeren.