26-åringen hadde tilbud om 1.-divisjonsspill i Tromsdalen på bordet, men valgte å takke nei og i stedet skrive under på en ettårskontrakt med Alta IF.

– TUIL var på banen og ønsket å signere meg. Jeg fikk et veldig godt tilbud som var vanskelig å si nei til. Jeg kunne tjent mer penger andre steder, men til slutt måtte jeg følge hjertet mitt og skrive under en ny kontrakt med Alta IF. Det er jo her jeg hører hjemme, sier en smilende Dag Andreas Balto til A-sporten.

Den allsidige karasjokingen, som opp gjennom årene har spilt sentralt på midtbanen, på begge kantene og på backplass, sto fritt til å forlate Alta IF ved årsskiftet. Da gikk kontrakten hans ut. Sportslig koordinator Rune Berger har vært klar på at de ønsket å forlenge med 26-åringen, som har vært i finnmarksklubben i store deler av karrieren.

Tirsdag ble de enige om en ny avtale som strekker seg ut 2018.

– Jeg har brukt litt tid på denne avgjørelsen. Det er viktig å vurdere ulike tilbud og muligheter opp mot hverandre, og det har jeg gjort. Jeg har trent med noen andre klubber og fått konkrete forslag. Men etter en helhetsvurdering kom jeg fram til at Alta IF var det riktige valget for meg, sier Balto.

– Hva gjorde utslaget?

– Det var ikke bare én ting, men ansettelsen av Bård Flovik ble på mange måter avgjørende for klubbvalget. Jeg har hatt mange fine samtaler med Bård den siste tiden. Det er god grunn til å tro at at måten han ønsker at vi skal spille på vil passe meg bra. Jeg har lyst til å jobbe med Bård, så det er mye av grunnen til at jeg blir værende minst ett år til, forteller Balto.