Soveposeprodusenten Helsport har blitt kjent for mer enn myke turvenner. De står også bak bloggen turjenter.no og emneknaggen #Turjenter på Instagram. Siden 2015 har bloggen hatt flere kåringer av ukens og månedens turjente, og nå skal Årets Turjente kåres.

Sanker stemmer

Frem til nå har 8.000 stemmer blitt talt opp og 39 kandidater har blitt til 15. Disse 15 jentene går videre til runde 2, som avsluttes 22.januar. Blant kandidatene finner man 26-åringen Åste Innleggen fra Hammerfest.

– Sanker du stemmer?

– Litt, men jeg maser ikke, svarer hun lattermildt.

– Det er nok flest venner og familie som gjør det. Helt ærlig, så er jeg fornøyd med å ha blitt nominert og blitt med så lenge, lgger hun til.

De fem kandidatene med flest stemmer blir publisert og vil deretter bli vurdert av en jury bestående av bloggerne i turjenter.no og Helsport.

Utstyrspremie

Vinneren av Årets Turjente 2017 stikker av med en komplett utstyrspakke fra Helsport, Lundhags og Ulvang til en verdi på over 30.000 kroner.

I tillegg får vinneren bli med Børge Ousland Polar Exploration på å krysse Norges andre største bre, Svartisen.

Innleggen forteller at hun ikke har noen store forventinger. Hun er med på dette for å dele sin glede rundt friluftsliv med andre.

– Vinner jeg så er det bare kult, avslutter hun med.

Skulle hun uansett vinne utstyrspakken, så kommer den nok godt med. For i år har 26-åringen bestemt seg for å gå Norge på langs.