– Artig med noe nytt i Alta

24-åringen Marit Hågensen flytter fra Stjernøya for å drive butikk på Amfi.

GLEDER SEG: Marit Hågensen ser frem til å åpne Flying Tiger Copenhagen i Alta  Foto: Bjarne Krogstad

pluss

For noen uker siden kunne sentersjef ved Amfi Alta, Frode Wilhelmsen, røpe at det er den danske designbutikken Flying Tiger Copenhagen som flytter inn i de gamle lokalene til Christiania GlasMagasin på Amfi. Nå er det klart at det er Marit Hågensen som skal drive butikken.


Nå kommer denne dansken til Alta

Flying Tiger Copenhangen flytter inn i de gamle lokalene til Christiania GlasMagasin på Amfi.


For de som ikke kjenner til Flying Tiger Copenhagen, eller TGR som det het tidligere, er det en dansk design-butikk med ting til hjemmet, hobbyartikler, snacks, elektronikk, duppeditter, motetilbehør og så videre – det hele med sin egen lille «tvist» på designet. Selv lokker de med å ha cirka 300 nye produkter hver eneste måned.

– En butikk for folk i alle aldre. Fra seks til åtti år, sier Hågensen.

Klar til julehandelen

Hun forteller tar de sikte på å åpne 16. november i lyse og «freshe» lokaler. Men før den tid, gjenstår det mye hardt arbeid.

– Vi har fått cirka en uke på oss å vaske og innrede lokalet, slik vi vil ha det, og sette ut varer før åpning. De fleste av varene har allerede kommet og står på varemottaket her på Amfi, klart til å settes på plass, forteller hun entusiastisk.

– Går alt etter planen blir det mange muligheter til å fylle opp adventskalenderen, skyter hun inn.

– Gleder meg

På spørsmål om den nybakte butikksjefen er klar for åpning, forteller at hun er veldig spent på hvordan det blir å selge dansk design i Alta. For selv om hun har drevet klesbutikkene Vero Moda, Jack & Jones og Object tidligere, er det å selge dansk nips ukjent farvann for 24-åringen.

– Det blir en stor overgang å gå fra å selge dyre merkeklær til ting fra et par kroner til et par hundre kroner, ler hun og legger til:

– Flying Tiger Copenhagen et helt nytt konsept, som ikke har blitt prøvd ut i Alta før, så dette blir like spennende og nytt for meg som for resten av Alta.

– Gleder du deg, eller gruer du deg?

– Jeg gleder meg, men det er fortsatt litt skummelt, siden jeg ikke har full kontroll ennå. Før åpning skal jeg nemlig på opplæring i Oslo ved butikken de har på Arkaden – butikken med størst trykk i hele landet, forteller hun.

I tillegg til å lære fra de beste i Oslo, får hun hjelp til oppstarten i Alta.

– Det kommer folk fra Oslo som skal være med på åpningen, for vi regner med at det blir et godt trykk når butikken åpner dørene, sier hun.

MANGE VARER: Marit Hågensen gleder seg som en unge til å pakke ut alt som skal inn i butikken.  Foto: Bjarne Krogstad

Ønskes velkommen

Sentersjef ved Amfi Alta, Frode Wilhelmsen, har tidligere blitt utfordret på valg av butikk, og om vi trenger nok en nipsbutikk i Alta.

– Flying Tiger Copenhagen er noe for seg selv. De er ikke Nille, heller ikke Søstrene Grene. De kjører sin egen sjanger som passer meget godt inn hos oss. For oss handler det om å ha en best mulig butikk-miks. Jeg er også veldig opptatt av handelsbyen Alta – det handler om å ha en best mulig totalitet som løfter hele byen, sa Wilhelmsen til Altaposten tidligere i november.