Mange altaværinger har gode minner etter konsertene til hovedpersonen selv, som ved tre forskjellige anledninger besøkte Alta. Den svenske låtsnekkeren ble for alvor folkeeie her til lands med Anne Linnets «Tusen bitar».

God venn

Han gikk imidlertid bort altfor tidlig på grunn av sykdom – og nå er det hans gode venn og medmusikant Olle Nyberg som hedrer Afzelius. Det var imidlertid stor rift om oppmerksomheten fra publikum denne helga, med masse konserter. Det rammet nok også hyllesten. Bare 85 betalende var innom.

– En veldig flott konsert, selv om det ble tynt i salen, oppsummerer Jan Arild Sørnes, som de senere år har samarbeidet tett med pianist Olle Nyberg

Perfekt lyd

Fredag hadde fortelleren Gøran Blomgren den røde tråden. Han geledeidet publikum inn i låtverden til Bjørn Afzelius med historier og humor rundt låtene.

Gøran hadde med seg Olle Nyberg på piano og Micke Nord, sistnevnte gitarist for Roxette og produsent for Scorpions fire siste utgivelser.

Trioen krydret låtene med flotte detaljer, alt til perfekt lyd i kultursalen. Da Gøran sang de sareste låtene, kom da også tårene blant publikum, som man har sett mange andre steder.