I kommende møte i hovedutvalget for oppvekst og kultur fremkommer det at administrasjonen holder fast på området ved eksisterende Komsa skole som det beste alternativet å plassere en ny sentrumsskole.

En gruppe bestående av fire politikere, rektorene ved Komsa og Bossekop skole samt representanter fra administrasjonen har jobbet for å finne best lokasjon, basert på vetaket i kommunestyret 23. mai i år. Her heter det at:

  1. Kommunestyret vedtar at det bygges ny sentrumsskole. I tilknytning til skolen bygges det idrettshall. Komsa og Bossekop skole slås sammen når den nye skolen tas i bruk. I tillegg inkluderes 5.-7. klassetrinn fra Aronnes i den nye skolen. Rektorene SKAL involveres jmf. budsjettvedtak desember 2016. Etter at kommunestyret har gjort sitt vedtak, vil sak vedrørende de formelle høringsprosesser knyttet til videre framdrift igangsettes.

  2. Skolen skal bygges på sentrumsnær tomt.

  3. Tomten skal primært ikke legges på dyrkbar mark.

Gruppen har etter fire arbeidsmøter og befaringer ved aktuelle alternativer konstatert at den beste plasseringen er ved dagens Komsa skole (score 43,7). Nest beste alternativ er ved dagens Bossekop skole (39,6) mens en ny skole på Prestegårdsjordet kommer dårligst ut (31,2 i score).

– En særlig fordel med arealet ved Komsa Skole er at det ligger til rette for at en ny skole kan bygges, uten at å røre driften ved eksisterende skole i vesentlig grad, heter det i saksfremlegget.

– Rådmannen støtter prioriteringen i notatet og anbefaler at Kommunestyret vedtar Komsa som ny lokalisering for en sentrumsskole, og at nødvendig regulering igangsettes, fremgår det videre.