I en dom fra Alta tingrett heter det at en mann i 30-årene fra Alta er dømt for kjøring i ruspåvirket tilstand og bruk av narkotika. Mannen erkjente å ha brukt narkotika, men hevdet i retten sin uskyld for ruskjøringen.

Det fremgår av dommen at mannen fredag 17. juni i fjor ble stoppet av politiet i Alta. En spytteprøve som ble tatt av ham ga utslag på amfetamin og hasj.

Hadde vært på fest

I retten forklarte mannen at han hadde vært på fest to dager i forveien, men følte seg fin i formen og hadde derfor insistert på å ta en blodprøve på legevakta. Denne viste spor av alprazolam, fenazepam, amfetamin og THC.

Retten mener derfor, på bakgrunn at tiltaltes forklaring og øvrig bevisførsel, at det er funnet bevist, utover enhver rimelig og fornuftig tvil, at tiltalte har forholdt seg som beskrevet.

Betinget fengsel

Påtalemyndigheten foreslo en straff på 21 dager betinget fengsel, samt å betale en bot på 20.000 kroner for bruddet på vegtrafikkloven og legemiddelloven. Dette mente retten var noe strengt, og fant det passende med en bot på 10.000 kroner. Retten fulgte påtalemyndighetens forslag om betinget fengsel med prøvetid på to år.

Mannen fradømmes i tillegg retten til å kjøre førerkortpliktig motorvogn for en periode på ett år.