–  Utrolig viktig å løse denne saken, sier politiker Svein Berg (Frp).

Tradisjon

Scooterløype 17 i Kviby har vært der så lenge Svein Berg kan huske. Men slik saken nå står, blir bygda uten løype. Det er grunneierforhold i området hvor løypa går opp fra bygda, som ligger bak. Ringvirkningen kan bli stengt løype helt til Hule- eller Holevann i området Biggas før Sennalandet.

Berg sier han tror klagen skyldes en sum av flere forhold, som hver for seg er relativt små og bør være enkle å ordne opp i.

– Nedkjørte gjerder som ikke blir reparert har blitt nevnt spesielt. Her bør det være null problem å få til en løsning som alle kan leve med, sier han.

KVIBY UTEN LØYPE ER FALITTERKLÆRING: Scooterveteranen Svein Berg har de siste tre årene vært uten slikt kjøretøy, men om han personlig bruker løypa mindre enn før, så kjemper han for den på grunn av trivselen og bygdas ve og vel. Foto: Lill Vivan Hansen

Bygdelederen på saken

– Hva med å finne en alternativ løypestart?

– Det fins ingen. Vi har sjekket ut alle, sier Berg, som etter å ha blitt kontaktet av bekymrede brukere av løypa, har løftet saken inn for Kviby og Leirbotn bygdelag. Han håper de med kommunen på lag tar tak, noe som mer konkret betyr at gjerdene i det minste blir reparert etter sesongen.

Stig Gøran Hagen er leder av Kviby og Leirbotn bygdelag, og bekrefter at de er på saken.

– Jeg har nylig hatt et konstruktivt møte med grunneier. På bakgrunn av dette møtet, har jeg sendt et forsalg til løsning til virksomhetsleder Jon Håvar Haukland i Alta kommune, sier Hagen.

Betyr mye for bygda

Løypa i Kviby starter på idrettsbanen, og har i motsetning til visse andre løyper meget god parkeringsplass. Det gir økt interesse hos scooterfolk uten spesiell løypepreferanse, og Berg minner om at også hyttefolket ved Leirbotnvann er aktive brukere.

– Den er utrolig viktig for trivselen og har store positive ringvirkninger. Det vil være en falitterklæring for bygda Kviby å ikke ha scooterløype, sier Berg, som har campingvogn med spikertelt i tilknytning til løypa.

Løypa som har alt

–  Det er ei nydelig løype å kjøre. En av de fineste, med høyde og utsikt, fiskevann, skogholt og påskegudstjeneste. Den har alt. Dette må bare løse seg i god tid før sesongstart, sier han.

Vi tar med at løype 17 – Kviby, starter i området Hesjebakken nedi bygda, og at den går på nordsiden av Geitfjellet og videre inn på fjellet til Skillefjordvatna, hvor den kobler seg på løype 13 – Storekorsnes – Komagfjord B, som igjen henger sammen med løype 16 – Stjernevann.