Frp er Alta-avhengig

Lykkes ikke Frp i Alta, står partiet uten mandat i Finnmark.

PÅ HJEMMEBANE: Bengt Rune Strifeldt er helt avhengig av sine medborgeres gunst for å å komme på Stortinget. Nylig fikk han partileder Siv Jensen til å love time-out og helhetlig utredning av sykehusstrukturen i Vest-Finnmark. Strifeldt og Frp stemmer dermed ja til Venstres forslag om dette som kommer til votering i høst.  Foto: Jarle Mjøen / arkiv

pluss

– Legg merke til at 57 prosent av Frp-velgerne kom fra Alta ved siste valg, fylkestingsvalget i 2015. Kun 17 prosent av Ap-velgerne gjorde det samme. Venstre hentet nesten 80 prosent av sine velgere i Alta, pluss Kautokeino. Alt dette bør si noe om hvor viktig Alta er for de enkelte partiene, eller om man vil, hvor de enkelte partiene har størst vekstpotensial. Det blir spennende å følge med på om Alta fortsetter å være «the odd one out», sier Altapostens valgekspert, Ole David Østli.